no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

BASE-dagen

Elever poserer foran skolebygget

Publisert:

09.10.2023

Oppdatert:

09.10.2023 kl.12:35

BASE-dagen som betyr Bygg- og anleggsteknikk søker elever har blitt arrangert på høsten i flere år. I år var det Thor Heyerdahl videregående sin tur til å være vertskap og invitere over 1200 10. klassinger fra hele Vestfold.

Hele dagen var nøye planlagt med over 20 ulike stander som skulle vise mangfoldet til en utdanning innenfor bygg- og anleggsteknikk. Bussene med elevene kom med ca. 7 minutters mellomrom og løypa som var lagt opp til at alle klassene skulle innom hver enkelt bod var beregnet på ca. 2 timer. Der den siste boden var pølseboden før de dro tilbake til skolene sine. 

Målet med denne dagen

Målet var som sagt å vise mangfoldet til en utdanning innenfor bygg- og anleggsteknikk. Mange tenker kanskje at det kun er snekker eller tømrer en kan bli dersom man veldig å gå denne retningen. Men mulighetene er så uendelig mange flere enn bare snekker og tømrer, og det tror vi denne dagen fikk vist. Dette har vist seg å være en så stor suksess at flere andre linjer også kunne tenke seg noe lignende og har latt seg inspirere.

Elever står og får informasjon av en stand

Demonstrasjon av yrke

Lastebilsjåførene forteller om sitt yrke

Snekker yrke boden

Rørlegger yrke

Veidekke

Re videregående skole

Glass faget

Stand

Gjennestad videregående skole

Byggmakker

Yrkessjåfør

Tømrer

Anleggsgartner

Mer praktisk læring

Thor Heyerdahl videregående skole jobber med å få til en mer praktisk skole for de som ønsker og trenger det. Det gjør vi blant annet i den nye modellen til Våre Unge som heter Praktisk opplæringsløp i samarbeid med Larvik kommune. 

Våre unge er et program som består av flere ulike prosjekter. Alle har et felles overordnet mål om å få flere unge i alderen 15 til 25 år til å gjennomføre videregående opplæring og komme ut i arbeidslivet. Du kan lese mer om det her.

Nå som vi har holdt på med dette prosjektet en liten stund kan vi trygt si at det har vært en stor suksess. Ungdomskolelevene som er med på dette prosjektet og er på Thor Heyerdahl videregående skole en dag i uken er alle enige om at de er heldige og gleder seg til hver onsdag de skal hit. De er også enige om at bygg- og anleggsteknikk eller noe praktisk er retningen de ønsker å ta.

Nå handler det bare om å vise og overbevise politikerne om at dette er veien å gå.

Snakker med elevene som er med på prosjektet praktisk opplæringsløp

Baseleder og avdelingsleder