no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Ber russen ta ansvar

Litt over halvparten av årets Vg3-elever møtte opp til informasjonsmøte. Foto: Ellen Marie Skjefstad

Publisert:

11.09.2019

Oppdatert:

11.12.2020 kl.10:27

− Ta vare på de som ikke har noen, på Thor Heyerdahl vil vi at alle skal ha det godt og være en del av fellesskapet.

Det sier studierektor Trude Cecilie Hasle. Hun er skolens kontaktperson med ansvar for årets russekull. Det er lenge til russetiden, men allerede er det mange som gleder seg. Det vitner ikke minst oppmøte i skolens storstue Kon-Tiki om. Denne mandagen i starten av september har over halvparten av skolens ca. 400 Vg3-elevene møtt opp.

Kan prege fremtiden

På agendaen står informasjon om valg av russestyre og hva de ulike vervene i styret handler om. Men Hasle har mer på hjertet. Med seg har hun May-Bente Jansson, leder av elevtjenesten på THVS.

− Vi vet at det er elever som føler seg utenfor grupperinger som allerede er laget dere imellom. Jeg vil at dere tenker dere om en ekstra gang før dere sier nei til noen som vil være med. Enten det er på en russebuss, som vandrerruss eller annet, sier Hasle.

Hun får støtte av May-Bente Jansson.

− For den som opplever å bli holdt utenfor varer ekskluderingen så mye lenger enn kun dette skoleåret, eller kun russetiden som venter dere. Følelsen vil ofte sitte i hos en medelev i flere år fremover, sier Jansson.

Studierektor Trude Cecilie Hasle /til venstre) og leder av Elevtjenesten May-Bente Jansson

Ensomhet er en utfordring

På elevtjenesten får de daglig inn elever som føler seg ensomme. Det er en av de største utfordringene de står overfor, og noe som det jobbes systematisk med.

− Dersom du ikke har det bra på skolen, går det utover hverdagen din. Nettopp derfor er det viktig for oss som jobber her at alle skal ha det bra og trygt på THVS, sier Jansson.

Hasle vil at alle i salen skal tenke på hvordan det føles å bli holdt utenfor.

− Og tenk på hvordan du kan gjøre en forskjell og hvordan du kan oppføre deg mot andre for at den personen skal ha det bra, oppfordrer Hasle.

Presidentverdier

Det å være inkluderende, være opptatt av samhold og prøve å gjøre det beste ut av russetiden for alle, er et viktig kriterie for den som skal være i russestyret. Spesielt viktig er disse verdiene for en som skal være russepresident og visepresident.

− Russepresidenten skal være russens ansikt utad, blant annet er det er deg media ringer hvis de lurer på noe. Det krever at man har fellesskapets beste i fokus og klarer å være en tydelig leder, sier Hasle.

Mandag 16. september holder russen møte for å velge de viktige vervene. Hasle og Jansson håper at verdiene og holdningene gjenspeiles hos elevene som blir en del av årets russestyre.