no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Chassispåbygger; et yrke for rosajenter!

Lovise Smith (20) foran lastebiler
Lovise  har fagbrevet som lastebilmekaniker, og jobber nå som chassispåbygger hos Nor Slep. Foto: Loni Bjerkholt-Pedersen

Av:

Loni Bjerkholt-Pedersen

Publisert:

13.12.2022

Oppdatert:

13.12.2022 kl.11:34

Lovise Smith (20) har fagbrev som lastebilmekaniker, og elsker jobben sin som chassispåbygger. På fritiden, derimot, er det sminke, pynt og rosa klær som gjelder.

På fritiden går 20-åringen Lovise stort sett kledd i rosa fra topp til tå. Hun elsker å bruke tid på å pynte og sminke seg, og betegner seg selv som en «skikkelig rosajente.» På dagtid derimot, bygger hun lastebiler.

Mekaniker og motorsportsjente

Lovise har alltid elsket å skru, et likhetstrekk hun har med sin bror, som også er mekaniker. Hun drev med motorsporten Speedway i mange år, og valgte etter hvert mekanikerveien som yrkesretning. Hun gikk TIP-veien (teknikk og industriell produksjon) på Thor Heyerdahl Vgs., og startet som lærling på Bertel O. Steen, med fagbrevet som lastebilmekaniker i baklomma. Nå om dagen jobber Lovise hos Nor Slep, som chassispåbygger. En jobb hvor hun bygger lastebiler fra bunnen av, og gjør dem til salgbare ferdigbiler. 

Plass til flere

Lovise er ei av få jenter med fagbrev innen bilfag. Hun anbefaler andre å gå den samme veien som henne, og forteller at hun har blitt tatt i mot på Nor Slep med åpne armer. Noen kunder derimot, blir litt overrasket når de ser nettopp henne på verkstedet. 

«En klassiker er at kundene spør om jeg er i utplassering, da ler jeg bare, og sier: neida, jeg har fagbrev jeg! Det synes de er skikkelig kult!»

- Lovise Smith

Det Lovise liker best med jobben sin, er at hun kan skape et ferdig produkt som kan brukes. Hun beskriver følelsen av å se lastebilen hun har laget kommet kjørende som «en helt VILL følelse.»

05_Lovise_foto-Loni-Bjerkholt-Pedersen.jpeg04_Lovise_foto-Loni-Bjerkholt-Pedersen.jpeg03_Lovise_foto-Loni-Bjerkholt-Pedersen.jpeg02_Lovise_foto-Loni-Bjerkholt-Pedersen.jpeg