no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Du er invitert til Thor Heyerdahls salonger

Knallhard øving, så er denne gjengen og resten av musikk- og danselevene klare for show. Foto: Ellen Marie Skjefstad

Av:

Ellen Marie Skjefstad

Publisert:

09.12.2019

Oppdatert:

11.12.2020 kl.10:27

Thor Heyerdahls salonger byr på masse glitter, glam og showfaktor – og selvfølgelig mat en helaften verdig.

− Dette blir show med elever vi sjeldent har sett maken til, lover lærere og produsenter Anita Vilencia og Jens Peter Mikkelsen.

− Den røde tråden i denne forestillingen blir «stor variasjon», er de enige om.

Vil gi en uforglemmelig kveld

De to lærerne har samlet alle elvene på musikk og dans på Thor Heyerdahl videregående i dansesalen i tredje etasje. Nå går de gjennom hva neste års store happening Thor Heyerdahls salonger 10.-13. februar, hver kveld er det showstart kl. 18:00.

Etter knallsuksess med musikaloppsetninger i Bølgen de to foregående årene, er det nå duket for et nytt konsept. Og elever og lærere sikter like høyt denne gangen – om ikke høyere.

Bokstavelig talt går de i høyden da både scener og sitteplasser for publikum skal bygges på både bakkenivå og opp fra gulvet. Syngende servitører og artister med flotte kostymer kommer til å ta i bruk bokstavelig talt hele rommet, og du vil bli møtt av et foajeområde som minner mer om show på Moulin Rouge i Paris enn Thor Heyerdahl videregående skole.

Lærer Anite Vilencia benytter anledningen til å forevige elevene som har tatt på seg litt av finstasen.

Med lyssetting og lydrigg på profesjonelt nivå, er det mye som ligger til rette for en uforglemmelig kveld.

Må jobbe knallhardt

Mange kjenner til konseptet med helaften med mat og show fra før. Vi finner Wallmanns salonger i både Oslo, København, Stockholm.

− Det elevene er med på nå er helt nytt for både dem og oss, og det er veldig spennende. Vi må legge ned mye tid i jobbingen med dette, men vi vet vi kommer i mål til slutt, sier Jens Peter.

− Med Thor Heyerdahls salonger kommer alle til å få vist frem det de er gode på. Vi har flere musikere innen klassisk enn tidligere år, vi får spennende instrumentsammensetninger og flere ulike sjangere innen dans. Det blir både klassisk, jazz, moderne, og urbane stiler som afro og dancehall, street dance og mer, forteller Anita.

Involverer mange

Ikke nok med at alle elever på musikk og dans er dedikert til forestillingen, det samme er restaurant- og matfagelevene som skal lage en fireretters meny til publikum.

− Vi skal strekke oss langt for å sette sammen en spennende festmeny. Publikum skal kunne kose seg like mye med mat av topp kvalitet, som til musikk og dans av ypperste klasse, sier Åse Melau, avdelingsleder på restaurant- og matfag.

I tillegg til at alle på RM og MD er i sving, skal elevene på bygg- og anleggsteknikk lage kulisser, scener og alt som trengs for å gjøre dette til en spektakulær helaften. Dessuten er flere av elevene på medier og kommunikasjon involvert ved at de lager materiell som plakater og billetter.

Årets julegave

Hver kveld blir det plass til 210 mennesker rundt mange småbord. Billetter til 480 kroner kjøpes i resepsjonen på skolen og det er plassreservasjoner. Salget starter mandag 9. desember.

Kjenner du noen som hadde blitt glad for en billett til Thor Heyerdahls salonger under juletreet i år, så er tiden inne for å kjøpe nå.

− Vi regner med at vi kommer til å servere mat og underholde for fulle hus hver kveld. Velkommen til en unik opplevelse fra øyeblikket du kommer inn på skolen, sier Jens Peter.