no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

En å snakke med

Møt vår nye miljøterapeut Mathilde Kronstad.
Alle er velkommen for en prat hos Mathilde Kronstad, miljøterapeut på skolen.

Sammen med et sterkt team av rådgivere og miljøarbeidere på skolen, er Mathilde her for elever som trenger noen å snakke med utenfor klasserommet – om alt fra trivsel i klassen, rus-problematikk, til hvordan unge bruker sosiale medier.

Nettvett-kurs for Vg1

Mathilde brenner spesielt for nettvett, og hvordan vi kan bli mer bevisste på hvordan vi behandler hverandre på nett. Hun mener refleksjon der elevene selv deltar aktivt kan være med på bevisstgjøringen. 

− Dersom alle reflekterer over hvordan de bruker sosiale medier, og hvordan det kan påvirke andre negativt, så tror jeg vi kan heve trivselen betraktelig, sier Mathilde.

Hun skal besøke samtlige Vg1-klasser med kurs om nettvett, og også om temaer som mobbing og rus.

− Mennesker må bli sett og hørt

Før Mathilde kom til Thor Heyerdahl, jobbet hun som fengselsbetjent i Ringerike fengsel. Hun forteller at mye av jobben som fengselsbetjent kan overføres til jobben som miljøterapeut.

− Mennesker trenger å bli sett og hørt uansett hvem de er, og hvilken bakgrunn de har. Det handler om å være et medmenneske som lytter til de som trenger det, sier Mathilde.

Allerede har hun truffet mange elever og lærere på skolen. Terskelen for både elever og lærere som ønsker kontakt med miljøterapeuten, er lav.

− Jeg gleder meg til å bli ordentlig kjent med elevene, og kjenne på temperaturen på skolen. De som ønsker det, kan ta kontakt på Teams eller stikke hodet inn døra hos elevtjenesten i tredje etasje.  

 

Publisert: 24.08.2021 Oppdatert: 24.08.2021 kl.15:13