no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Eneste i Norge med opplæring i elbil

Thor Heyerdahl er den eneste i Norge med egen opplæringsmodul i elbil!
Benjamin Gåsholt og lærer Diti Berisha forteller Robert Hansen i NRK om opplæringsmodulen i elbil. Her er det fokus på, og opplæring i sikkerhet. Elbilmodulen står i et eget rom med sperringer rundt og elevene har godt med utstyr på seg når de jobber med elbiler.

Thor Heyerdahl vgs. er den første og til nå eneste i Norge som har en egen opplæringsmodul i elbil.
Her får elevene viktig kompetanse som næringen higer etter – og det er ikke alle som vet at elevene våre får så grunnleggende ferdigheter i å kunne diagnostisere, utøve service, reparasjon og vedlikeholde elbiler.

− Denne modulbilen kan simulere 26 ulike feil som elevene kan øve på. Kan de prinsippene ved denne elbilen, klarer de alle, sier lærer på kjøretøy, Diti Berisha. 

Får mestringsfølelse 

Mange elever synes dette er spennende og har lært mye allerede, som de tar med seg ut i bedriftene de er utplassert i.

− I starten er flere litt skeptiske, fordi de ikke har vært borti lignende tidlig. Da er det ekstra gøy å se hvor godt de liker det når de først mestrer det, sier Berisha. 

Elevene Kristoffer (17) og Caroline (17) sier til ØStlands-Posten at det var mye morsommere enn de hadde forestilt seg. Les saken her.
 
Og hør radioinnslag på NRK Vestfold og Telemark (02.29 minutter ut).
 

Ønsker bedrifter velkommen

Å jobbe med elbiler letter arbeidshverdagen rent helsemessig for de på verkstedet. Nå er det mer teknikk og ikke like mye skruing. 

Dersom bedrifter ønsker å komme til oss for å lære og se opplæringsmodulen er det åpent for det. Dette kan være verdifullt for flere, også næringen der ute.

 

Publisert: 07.10.2021 Oppdatert: 07.10.2021 kl.21:26