no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Unikt samarbeid: Praktisk opplæring fra ungdomsskole til fagbrev

Sammen med Larvik kommune skal vi få til et mer praktisk opplæringsløp for ungdommene våre. Det har trolig aldri vært gjort i Norge før.
Illustrasjonsfoto: Paal André Schwital
Illustrasjonsfoto: Paal André Schwital
Foto: Illustrasjonsfoto: Paal André Schwital

Tekst: Eva Susanne Drugg, Larvik kommune

Fra elevene går i 9. klasse på ungdomsskolen, gjennom videregående og til de står med fagbrev i hånda, skal de få et mer praktisk opplæringsløp. 

Våre unge er et program som består av flere ulike prosjekter. Alle har et felles overordnet mål om om å få flere unge i alderen 15 til 25 år til å gjennomføre videregående opplæring og komme ut i arbeidslivet. 

Som et ledd i dette arbeidet lyser kommunen og Thor Heyerdahl videregående skole nå ut en helt ny og spennende stilling.

En entreprenør i skoleutvikling

– Vi ser rett og slett etter en entreprenør i skoleutvikling, forteller Lin Marie Holvik, rektor ved Thor Heyerdahl videregående skole. En som er framtidsretta, kreativ, handlingsorientert, nyskapende, visjonær, glad i ungdom og opplæring, legger hun til.

– Du må kanskje ha en bitte liten dose galskap med deg inn i en stilling som ennå ikke finnes, humrer Kjell Jensen. Han er virksomhetsleder for skole i Larvik kommune.

Han forteller at opplæringsløpet skal utvikles med utgangspunkt i interessene til den enkelte elev.

– Utdanningen skal være praktisk og individuelt tilpasset. Elever skal kunne søke fra 9. klasse og avsluttes med fagbrev etter fire år i videregående opplæring (2 pluss 4 år), sier Jensen.

I oppstarten er det elever ved Tjodalyng og Mesterfjellet som får muligheten til å være med i prosjektet.

Dette er Våre unge

Ifølge tall fra SSB står i dag 13 % av ungdommene i Larvik utenfor opplæring, kvalifisering eller arbeid. Hovedmålet for Våre unge er at antallet minimum er redusert til landsgjennomsnitt innen utgangen av 2025.

Programmet er et langsiktig endring -og utviklingsarbeid som skal styrke, utvikle og etablere nye og bedre løsninger for kvalifisering, opplæring og arbeid for unge i Larvik.

– Nyskaping og innovasjon er avgjørende for å nå våre mål, sier Frøydis Straume, leder for programmet Våre unge.

Programmet er samarbeid mellom Larvik kommune, Vestfold og Telemark fylkeskommune og Nav Vestfold og Telemark, i tillegg er NHO, LO, SESAM og Universitet i Sørøst-Norge involvert.

Les mer om Våre unge

Er du interessert i stillingen? 

Har du spørsmål om stillingen kan du ta kontakt med

  • Kjell Jensen, virksomhetsleder skole, 47 39 79 06

  • Lin Marie Holvik, rektor Thor Heyerdahl videregående skole, telefon 97 57 82 68

 

Publisert: 16.09.2022 Oppdatert: 20.02.2023 kl.11:16