no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

European Odd Fellow Youth Tour 2023

Elev fremfører en powerpoint presentasjon

Av:

Christina Grøtterød

Publisert:

27.04.2023

Oppdatert:

02.05.2023 kl.09:59

Thor Heyerdahl videregående skole har i løpet av våren hatt en skrivekonkurranse for elever på VG2 studieforberedende etter invitasjon fra Odd Fellow Ordenen som en del av et europeisk samarbeid - European Young Tour (EYT).

Elevene fikk i oppgave å skrive en tekst om FNs bærekraftmål der vinneren får anledning til å delta på en tur til Island, USA og FN, besøk på ambassader etc. Formålet med European Youth Tour er å skape en større forståelse av klima, miljø, bærekraftig energi, FNs virksomheter, FNs bærekraftmål og gi elevene elevene internasjonale kontakter og forståelse for samarbeid over landegrenser.

I år ble Thor Heyerdahl vgs valgt ut som representant fra Norge. Vinneren av konkurransen ble Christopher Oliver Larsen i 2STA. Til sommeren skal han på en drøy ukes tur sammen med andre Europeiske ungdommer til Island og USA med flere interessante stoppesteder. Alle utgifter er bekostet av EYT.

Dette er en tur som Odd Fellow Ordene arrangerer hvert år. I år var det fire elever som svarte på oppgaven lagd av Odd Fellow, det var fire veldig gode besvarelser som gjorde det vanskelig å velge en vinner. Men til slutt ble det Christopher Oliver Larsen som stakk av med seieren og skal på tur 21. Juli. Han sier at han har hatt lyst til å studere i utlandet siden han var liten og ser på dette som en fantastisk mulighet. Christopher har ikke vært i Island eller USA heller, noe som gjør det enda mer spennende.

Elev står foran Odd Fellow bygningen

Det vil være 20-25 stykker fra hele Europa som møtes på Island og skal sammen skape internasjonale kontakter og forståelse blant de unge, samt bevisstgjøring om FN og Bærekraftmålene.