no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Forbereder åpning for flere

Skolen sto helt tom før elevene på Vg2 yrkesfag kom tilbake 27. april. Foto: Ellen Marie Skjefstad

Av:

Ellen Marie Skjefstad

Publisert:

06.05.2020

Oppdatert:

11.12.2020 kl.10:27

Vi forbereder oss på å ta imot flere elever til undervisning på Thor Heyerdahl vgs.

Regjeringen og kunnskapsminister Guri Melby har varslet at skolene skal kunne åpne for flere, med et mål om at elever på alle trinn skal tilbake på skolene før sommeren. I et brev til alle landets skoler skriver Melby at vi kan få kortere frist enn for den første gjenåpningen, og oppfordret alle skoleledere og lærere til å planlegge for hvordan ta imot elever på alle trinn.

Fortsatt usikkert

Vi vet ennå ikke hvilke andre klasser som eventuelt får komme tilbake til skolen, og når det eventuelt skal skje. Likevel jobber vi med å forberede oss for å ta imot flere til undervisning. Hvordan undervisningen skal skje, hvilke klasserom som skal brukes og andre detaljer er for tidlig å si noe om.

Så snart det kommer flere føringer fra regjeringen, vil vi komme med informasjon om hvordan vi skal rigge oss, samt hvordan lærere og elever skal forholde seg til en skolehverdag, som nødvendigvis blir annerledes enn den de er vant til.

− Det har snart gått åtte uker siden vi startet med digital undervisning for elevene våre. Det har vært en enorm omveltning for de aller fleste av oss, og noen opplever det som krevende. Likevel har det i det store og hele gått veldig bra, vi har fått til dette på en god måte. Det er takket være både elever og lærere, som på en forbilledlig måte har klart å områ seg, sier rektor Lin Marie Holvik.

Planlegger for flere elever

Ved THVS har vi holdt åpent for undervisning for elevene på yrkesfag Vg2 siden 27. april. Verksteder, kjøkken og andre spesialrom har vært mye brukt, og ungdommen har fått opplæring de har behov for. Både elever og ansatte gir tilbakemelding på at det har fungert bra, de har klart å overholde smittevernet på samme tid som de har fått verdifull praksis.

Elektro-elevene har vært tilbake i snart to uker.

Nå håper Holvik at vi snart kan ønske flere elever velkommen til undervisning på skolen. For å få til dette på en ordentlig måte, jobbes det nå med å planlegge for ulike scenarioer.

− Fra det tidspunkt myndighetene åpner for flere på videregående skole, skal vi finne løsninger for å få til det på en god og forsvarlig måte når det kommer til smittevern, sier Holvik.

Hold deg oppdatert

På Thor Heyerdahls nettside vil det komme ny og oppdatert informasjon, i tillegg til skolens profil på Facebook og Instagram, og på Teams til elever og selvsagt vil elevene få informasjon av sin lærer. Vi ber både elever og foresatte om å holde seg oppdatert, slik at vi sammen får til en eventuell tilbakekomst på en god måte.