no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Forbereder Operasjon Peru

Leder av årets Operasjon Peru-komité, Karoline Sætre Aas, besøkte skolen og barnehjemmet i Peru i 2017.

Av:

Ellen Marie Skjefstad

Publisert:

12.10.2018

Oppdatert:

16.12.2022 kl.09:34

2. november skjer det igjen. Da trår elevene ved Thor Heyerdahl til for å hjelpe barna i Peru. Fortsatt er det behov for flere jobber til elevene.

I år er det 26. året elevene ved skolen får muligheten til å gi en dag av sin utdannelse til å tjene inn penger til Operasjon Peru. På den måten kan driften av barnehjemmet og skolen i Monsefú nord i Peru fortsette.

400 kroner hjelper enormt

Fredag 2. november skal elevene ut i arbeid og tjene minimum 400 kroner. Jobbene skaffer de selv, eller de kan få tildelt jobber som er meldt inn til skolen.

- De 400 kronene en elev jobber inn, er nok til å dekke bensinutgifter til bilen som frakter barna fra slummen der de bor og til skolen i tre uker. Da er det klart at hver enkelt elev utgjør en forskjell, sier avdelingsleder Ingjerd Beate Larsen, som har tett kontakt med menneskene i Peru.

Kanskje har du eller noen kjenner behov for en hjelpende hånd fredag 2. november? Det kan være hagearbeid, bæring av ved, arbeid i en bedrift eller lignende. Meld fra til oss så skal vi hjelpe til.

Les også: Nå er byggingen av et nytt barnehjem i gang.

Ser at det nytter

Leder av årets Peru-komité Karoline Sætre Aas, har selv besøkt skolen og opplevd hvor mye innsatsen til Thor Heyerdahl-elevene betyr for barna.

- Barna på barnehjemmet har en tøff fortid, med noen sterke historier. Ved hjelp av opphold på barnehjemmet får de en trygg oppvekst med gode voksenpersoner rundt seg. De får psykologhjelp, utdanning og alt de trenger for en bedre hverdag og fremtid, sier Sætre Aas.

Hun legger til at skolen bidrar med utdannelse til barna, og at det er viktig for et godt og trygt liv med muligheter uten fattigdom.

- Operasjon Peru er helt avgjørende for driften av barnehjemmet og skolen, det er derfor denne dagen er så viktig, sier hun med stort engasjement.

 

Flere bilder fra Peru

Operasjon PeruOperasjon PeruOperasjon PeruOperasjon PeruOperasjon PeruOperasjon Peru

[Error: Mangler informasjon om presentasjon]

Operasjon Peru:

  • Ble stiftet av larviksmannen Dag Petter Svendsen (1967-2017) i 1992.
  • Bidrar til å kunne drifte et barnehjem med 18 barn, og en skole med ca. 200 elever, i Monsefú.
  • Fem videregående skoler bidrar: Thor Heyerdahl, Re, Holmestrand, Melsom og Voss.
  • I 2021 kom det inn til sammen 1 kroner
  • Elever jobber for 450 kroner hver
  • Dato er 3. november 2022
  • Kontonummer er 1503.18.73816
  • Vippsnummer er 19256