no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Går for gull i skole-NM

Angelica Mariell Høyer og Daniel Halvorsen øver på hva som møter dem under Skole-NM - og når de skal jobbe i ambulanse. Foto: Ellen Marie Skjefstad

Av:

Ellen Marie Skjefstad

Publisert:

05.04.2019

Oppdatert:

11.12.2020 kl.10:27

Ermene er brettet opp: Nå er de klare for å presentere THVS i norgesmesterskap for skoler.

Mens Adrian Austad skal delta i anleggsmaskiner, skal Danial og Angelica skal konkurrere i ambulansefag i Skole-NM, som arrangeres for yrkesfagelever i videregående skole. De tre er skjerpet og klare for å gjøre sitt aller beste innen sitt fag.

Til sammen skal 22 elever fra Vestfold representere fylket i 17 fag.

 

Klassen lager oppgaver

Et høyt steg opp og vi er på plass i ambulansen. Et mer naturlig sted for å snakke om konkurransen i ambulansefag finner vi ikke på skolen.

− Vi øver hele tiden på de to casene vi kommer til å få. Vi er spente, og gleder oss utrolig mye, sier Daniel.

25. april skal de møte andre elever på Skogmo videregående skole i Skien til konkurranse i sitt fag. Foran publikum og en jury skal de konkurrere i brystsmerter eller mistanke om slag, og fallulykke. Mikrofoner skal sørge for at alle hører hva de kommer frem til som løsning på illebefinnende.

− Klasse og læreren vår kommer til å være med oss, så vi får en fin heiagjeng med oss på laget. Klassen hjelper oss også i forkant ved å lage case vi kan øve oss på, sier Angelica.

De er begge enige om at dette er en veldig verdifull erfaring til å ta med seg videre i livet – der målet i førsteomgang er å få seg lærlingeplass på ambulanse til høsten.

Kvalifisert til NM

En etasje ned, inne hos Teknikk og industriell produksjon, finner vi Adrian Austad. Blant traktorer, trucker og andre anleggsmaskiner tar vi en prat med Vg2-eleven som er klar for å konkurrere 11. april.Adrian Austad er klar for å konkurrere i anleggsmaskiner. Han er spent på konkurrentene.

− Jeg er ikke så verst innen faget, sier Adrian beskjedent.

Men vi vet at dette kan han, og at han er ordentlig godt kvalifisert til å representere THVS på Sam Eyde videregående skole i Arendal.

− Det er det mekaniske jeg får til best. Som for eksempel å bytte kløtsj på en traktor eller fikse lekkasjer på motorer. Under skole-NM vil jeg tro man blir testet i typiske oppgaver vi lærer her på skolen og som man gjør som anleggsmekaniker, sier Adrian.  

Sammen med lærer Dag Moe Tveitan skal han til Sørlandet i slutten av måneden.

− Jeg gleder meg veldig til dette, sier Adrian.

Les mer om Skole-NM her.