no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Gjør seg klare for opprør

Ida Farmen Holstad, Mathilde Chetwynd Eikeland og Oda Simonsen er klare for innsats som kreves for en så stor forestilling som Opprør blir. Foto: Ellen Marie Skjefstad
Ida Farmen Holstad, Mathilde Chetwynd Eikeland og Oda Simonsen er klare for innsats som kreves for en så stor forestilling som Opprør blir. Foto: Ellen Marie Skjefstad

Publisert:

07.12.2022

Oppdatert:

17.01.2023 kl.08:48

Musikere, dansere og medie-elever skal sammen bevege og engasjere publikum i Bølgen. Se video!

− For første gang setter vi opp en forestilling der elevene selv velger sanger, danser og visuelle uttrykk. Nå jobber vi med å fordele dansere, musikere og hvilke visuelle virkemidler vi skal ha på de ulike numrene, så etter nyttår blir det intensiv øving, forteller musikklærer og produsent Siri Andersen.

Når hun snakker om visuelle virkemidler på scenen, så er det en mulighet som har åpnet seg fordi elevene på musikk og dans for første gang har fått med seg elevene på medier og kommunikasjon. Sammen er de klare for å skape magi på Larviks storscene når de i midten av februar setter de opp forestillingen Opprør.

Medieelevene Janne Marie Walin og Martin Andreas Andersen Nielsen har laget promovideo:

Vil formidle følelser og engasjere

Vi tar en prat med elvene Ida Farmen Holstad (dans), Mathilde Chetwynd Eikeland (musikk), Oda Simonsen (medier og kommunikasjon), og lærer og produsent Siri Andersen. De forteller at de ønsker å overraske, bevege og begeistre gjennom å ta publikum med på en reise i seks historiske og nyere opprør. Fra borgerettsopprøret i USA og minoriteters rett til likebehandling i Norge i dag, og fra dagsaktuelle opprør som kvinnekampen i Iran, klimakampen og bekymringen for hva sosiale medier gjør med oss mennesker.

De lover vakker dans, effektfulle visuelle virkemidler, og kul, vakker og fin musikk.  

− Det er egentlig bare fint at temaet er litt alvorlig, for da tror jeg vi klarer å formidle følelsene bra, og på den måten kanskje skape engasjement. For dette er tema som bør bety noe for folk, som for eksempel klimakampen og kvinnekampen i Iran, sier danser Ida Farmen Holstad på Vg2.

Den allsidige danseren er klar for å starte øvelsene for fullt etter nyttår. Her blir det mange ulike dansearter og musikksjangre, så publikum kan vente seg et variert show.

− Det er mange grusomme baktepper for opprørene vi har valgt, og mange kamper må fortsatt kjempes. Det kan være litt ubehagelig å ta inn over seg, men vi ser at det engasjerer ungdommene, og tror det vil smitte over på publikum, sier lærer Siri.

Kickstart i oktober

Forberedelsene til Bølgen-forestillingen startet allerede i slutten av oktober da det var prosjektuke på skolen, der alle elever jobbet med demokrati og medborgerskap. Lærerne på MD og MK spisset temaet ytterligere og bestemte at elevene skulle jobbe med «opprør» der gruppene kunne jobbe kunstnerisk fritt.

Det ble mange gode innslag, som skolens elever og ansatte var så heldige å få en smakebit på i storsalen på skolen, klikk her for å se film på Facebook.

− En del av det vi gjorde den uka blir med på forestillingen i uke 7, men nå er vi spente på å vite hvilke andre nummer vi skal ha og hvem som er med på hva. Den kabalen sitter lærerne med nå, sier Mathilde.

bruke2.jpg
Lærer og produsent Siri Andersen (til venstre) håper å fylle Bølgen i januar. 

Levende scene med multimedia

Oda på medier og kommunikasjon forteller at de er klare til å gå ordentlig i gang.

− Når vi fikk vite tema fikk vi lyst til å starte med en gang og lage hele showet, her er det mange muligheter for å få mye stilig visuelt på scenen. Jeg tror det blir gøy å samarbeide med musikk og dans om dette, sier hun.  

Sammen med klassekamerat Thea Eikenes Sørensen, har hun rollen som produksjonsassistent. De to skal ha oversikt over det MK-elevene skal levere av visuelt innhold til produksjonen. Hvor mye det blir, har de ikke oversikt over ennå, men at forestillingen får et løft med multimediale innslag, er det liten tvil om.

− Vi kan bruke grafikk, lyd, tekst, animasjon og video på scenen. Det tror jeg blir skikkelig bra, sier Oda.

Billetter 

Billettene til Opprør er ute nå – klikk her for å sikre deg gode plasser!