no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Gnistrende generalprøve

Foto: Stine Indahl

Publisert:

15.02.2018

Oppdatert:

11.12.2020 kl.10:27

Og i kveld spiller elevene for fullsatt storsal i Bølgen.

For aller første gang setter musikk- og danseelevene opp musikal i sin årlige forestilling i Bølgen. Etter å ha fulgt Danny, Sandy, Kenickie og resten av rollefigurene i nærmere to timer på scenen, er det ikke lett å tro at musikalsjangeren er en helt ny opplevelse både for elever og lærere.

– Å sette opp musikal har alltid vært et ønske fra elevene, men siden vi ikke har noen dramalinje her hos oss så har vi holdt litt igjen, fortalte produsent Maria Ottesen da musikalvalget ble røpet for elevene i august i fjor.Bilde fra Grease på Bølgen

Men dette skoleåret ble året da lærerne bestemte seg for å hoppe i det, og elevene har tatt utfordringene på strak arm. Siden august har elevene vært gjennom intense og nervepirrende runder med auditions for å plukke ut de 16 hovedrollene i den populære musikalen. I tillegg har det gått slag i slag med terping og finpuss for både hovedrolleinnhavere, statister, dansere og orkester.

Motiverte elever

De siste dagene har Grease-boblen vært totalt. Fra helgeøving på THVS i på lørdag før hele gjengen med elever og lærere flyttet inn i Bølgen på søndag.

Og alt arbeidet har gitt resultater.

– Vi lærerne er så stolte! Elevene er supermotiverte. De siste dagene har de knapt nok hatt tid til å spise, forteller produsent Siri Andersen.

Onsdagens første generalprøve er vel gjennomført, og kun én gjennomkjøring gjenstår før kveldens premiere.

– Det er klart vi er spente før premieren. Det er en del humor i forestillingen, og vi håper på god stemning og at latteren kommer til å sitte løst i salen, sier Andersen.

Fortjener stinn brakke

Årets billetter har blitt revet vekk i rekordfart. Både onsdag og torsdag kveld kan elevene gå på scenen foran en fullsatt storsal i Bølgen.

– Det gjør noe med elevene å få opptre foran en fullsatt sal. Elevene fortjener stinn brakke og stor suksess. Dette har de virkelig jobbet knallhardt for i mange måneder nå, avslutter produsenten.

Og etter å ha ledd, klappet, nynnet og til og med felt en aldri så liten tåre i løpet av generalprøven, er det ikke annet å si enn: Løp og kjøp en av de gjenværende billettene til torsdagens formiddagsforestilling. Det er garantert verdt det!

Bilde fra Grease i BølgenBilde fra Grease i BølgenBilde fra Grease i BølgenBilde fra Grease i Bølgen