no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Grease inntar bygghallen


Publisert:

29.01.2018

Oppdatert:

11.12.2020 kl.10:27

Under Åpen skole 24. januar kan du få en forsmak på den kommende Bølgen-forestillingen.

Øvingene til årets elevforestilling er i gang for lengst og premieredagen 14. januar kommer stadig nærmere. Onsdag tar musikk- og danseelevene seg en pause fra terpingen i sine egne øvingslokaler og forflytter seg inn i bygghallen i anledning Åpen skole.

– Vi har fått god hjelp av byggfag til å lage flere av kulissene til forestillingen og tenkte derfor at det kunne være morsomt å flytte oss inn hit. Her har vi masse plass å boltre oss på, samtidig som det er fint å benytte anledningen til å vise fram samarbeidet med andre avdelinger, forteller musikklærer Joakim Biondi.

Mye oppmerksomhet

Læreren er imponert over elevenes øvingsiver og gleder seg til å gi besøkende under Åpen skole en aldri så liten smakebit fra den populære musikalen som både lærere og elever har jobbet intenst med de siste månedene.

– De har øvd som gale! Dette kommer til å bli veldig bra, forsikrer Biondi.

Grease er en amerikansk romantisk musikalkomedie fra 1978. Opp gjennom årene har mange stiftet bekjentskap til Danny Suko og Sandy Olsson.

– Det er jo en kul musikal som er kjent og kjær for mange, og som derfor trekker mye publikum og oppmerksomhet, forteller Øyvind Lunde og Morten Meyer.

Stille spørsmål

Når de inntar bygghallen på onsdag sammen med flere av sine medelever er Greased Lightning som står på repertoaret.

– Det kuleste nummeret av de alle, mener Øyvind, som oppfordrer blant annet ungdomsskoleelever til å ta turen innom THVS førstkommende onsdag.

– For oss er Åpen skole en fin mulighet til å vise fram det vi driver med. For de besøkende er arrangementet en mulighet til å stille spørsmål til lærere og elever. Det å få besøke skolen var iallfall til stor hjelp for meg når jeg skulle velge utdanningsprogram etter ungdomsskolen.

Gratisbilletter

Mens Øyvind, Morten og resten av musikk- og danseelevene finpusser koreografier og sangnummer, går billettsalget unna.

– Over halvparten av billettene er solgt allerede. I år må en må være tidlig ute for å sikre seg en plass i Bølgen på en av de to publikumsforestillingene, sier Biondi.

Og har du ennå ikke kjøpt billett, har du mulighet til å få en gledelig overraskelse på onsdag.

– Vi trekker en heldig vinner blant de besøkende på Åpen skole som får to billetter til forestillingen, avslutter Joakim Biondi.

Vegg, bardisk, tribune og vindu er blant kulissene som bygg- og anleggsteknikk bidrar med til elevforestillingen i Bølgen. Nå er kulissene kjørt til iVekst som skal sørge for at alt er ferdig malt til premieren 14. februar.