no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Håper på Europa-besøk

Grete Kongshaug-Grønlund (til venstre) og Hilde Christoffersen Lindstøl på besøk hos samarbeidsskole i Romania i 2020.
Grete Kongshaug-Grønlund (til venstre) og Hilde Christoffersen Lindstøl på besøk hos samarbeidsskole i Romania i 2020.

Publisert:

10.01.2022

Oppdatert:

10.01.2022 kl.13:52

På arbeids- og hverdagsliv samarbeider de tett med kollegaer i andre europeiske land.

Selv om mye har foregått digitalt siden koronaepidemien brøyt ut, betyr ikke det at erfaringsutvekslingen har stoppet opp. Fremdeles har de ansatte på arbeids- og hverdagslivstrening (AHT) kontakt med andre europeiske land, gjennom Erasmus+-samarbeid.

Vil vise bredden

Prosjektet «I am unique» har blitt forlenget med ett år og går frem til juli i år. Det er et samarbeid mellom skoler i landene Italia, Hellas, Romania, Tyrkia og Norge.

− Vi får et unikt innblikk i undervisningsmetoder og sosial tilpassing for barn og unge med behov for tilrettelegging på skolen, forteller Tarjei Grimstad. Han er avdelingsleder på AHT ved THVS, og prosjektkoordinator for landene som er med i «I am unique».

Nå håper Tarjei og de andre ansatte på AHT at de kan ønske kollegaer over landegrensene velkommen til Larvik i juni. Da skal de sette sammen et variert program som kanskje vil overraske de andre. For på AHT jobber de bredt.

Romania dans.JPG
Fra besøk i Romania. Til venstre Hilde Christoffersen Lindstøl.

− Vi vil vise frem øvingsleiligheten vår, kafeen AHT-elevene driver, hvordan vi bruker naturen og utemiljøet i naturfag og i kroppsøving, hvordan vi bruker teknologi i mange fag, hvordan vi tilrettelegger for undervisning i kropp, identitet, seksualitet og samliv (KISS) og hvordan integrering og inkludering foregår hos oss, for å nevne noe. Kanskje vi også rekker en tur på Breivannshytta. Kort sagt håper vi å få vist frem hele bredden, sier Tarjei.

Han er glad for at de har fått til ulike Zoom-møter med de andre landene de siste par årene, slik at de har klart å opprettholde kontakten. Det har også vært gjennomført to mobiliteter digitalt i tida med pandemi: Et «besøk» i Hellas i juni og et i Tyrkia i desember via PC-skjermen.

På besøk i Romania

To av lærerne på AHT rakk å reise på studietur til Romania før koronapandemien brøt ut. I januar 2020 var Hilde Christoffersen Lindstøl og Grete Kongshaug-Grønlund på besøk på en skole i byen Oradea.

Romania gruppe.jpg
Gruppebilde tatt i Romania 2020. 

− Det var en unik mulighet til å finne ut av hva vi kan lære av hverandre, og vise hva vi er gode på. Fellesnevneren for alle, er at vi har samme håp, verdier og ønske for elevene våre. Alle er genuint opptatt av elevene, sier Hilde.

Hun forteller at de på skolen i Romania blant annet har fokus på terapi gjennom svømming, dans og sansing. De fikk se barn med funksjonsnedsettelse som ofte blir utstøtt, bli tatt godt vare på.  

Det neste på planen for Erasmus+-prosjektet er at AHT-ansatte reiser til Italia i mars.

− Forhåpentligvis er det mulig med reiser igjen etter hvert slik at dette kan gjennomføres som planlagt, sier Tarjei Grimstad.