no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Glad for å kunne vise medieelevenes arbeid

Nesten 100 bilder, lydinstallasjoner og kortfiler skal vises frem i Bølgen – i utstillingen Mångata.
Hanan Issa, Rebecka Heian og Emilie Magerøy håper på mange besøkende.
Hanan Issa, Rebecka Heian og Emilie Magerøy håper på mange besøkende. Foto: Ellen Marie Skjefstad
Foto: Ellen Marie Skjefstad

− Vi hadde lyst til å gjøre noe litt annerledes, og spurte selv om å kunne få ansvaret for utstillingen, sier Hanan Issa på medier og kommunikasjon Vg2.

Selger kunsten

Emilie Magerøy og Rebecka Heian er enige, dette var noe de hadde skikkelig lyst til.

− Til tider har det vært litt utfordrende. Vi har jobbet for å få inn noe fra alle medieelevene på alle trinnene, så det har vært litt logistikk, sier Emilie.

Men nå er endelig dagene for utstilling her. Torsdag 12. mai blir det vernissasje for spesielt inviterte. Foresatte må selvsagt få se først. Deretter holder Mångata åpent fredag (kl. 17-19), lørdag og søndag (kl. 13-17) for alle skuelystne.

− Her har folk mulighet til å se hva vi på medier og kommunikasjon gjør, så vi håper det kommer mange. Det blir fine bilder, mye grafisk, lyd, lydbok og kortfilmer, sier Rebecka.

IMG_20220509_123404_498.jpg
Heldigvis har jentene brukt mye tid i forveien på å finne gode plasser til alle kunstverkene. Likevel startet opphengingen mandag for å forberede vernissasje torsdag. 

Ikke minst blir det mulig å ta med seg et eller flere kunstverk hjem, for det meste er til salgs.

Drømmer om å bli fotograf

Men Mångata, hvorfor det navnet?

− Når det er fullmåne, reflekteres månen i vannet og lager en fin vei. Vi fikk assosiasjoner til Thor Heyerdahls ferd over havene, så det er det vi spiller på her, forteller de tre.

De har vært på utstilling i Larvik tidligere og henter nok litt av inspirasjon derfra når de skal gjøre klart for publikum i Bølgen.

− Det er skikkelig moro, det er dette jeg har lyst til å drive med, ta bilder og stille dem ut selv, sier Rebecka.

Emilie kan på sin side tenke seg en jobb innenfor grafisk, reklame og markedsføring, og Hanan synes journalistyrket kunne vært spennende. Men ingenting er hogget i stein, for mulighetene er mange.

Publisert: 09.05.2022 Oppdatert: 09.05.2022 kl.15:13