no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Hatteverksted for Grease

Foto: Stine Indahl

Publisert:

10.02.2018

Oppdatert:

11.12.2020 kl.10:27

Danseelevene byttet ut koreografi med doruller på fredagens fagdag.

Det er ikke bare sangnummer, dansetrinn og replikker som skal sitte når musikk- og danseelevene står på scenen i Bølgen i neste uke. Også kulisser og kostymer er i stor grad med på å gi Grease-musikalen det uttrykket både elever og lærere så inderlig ønsker seg.

– Dette kan altså en fagdag også brukes til, sier Ellen-Cathrine Rishaug med latter i stemmen.

Danselæreren og Grease-produsenten sitter midt i et hav av tomme doruller, aluminiumsfolie, sakser og tuber med lim. Rundt henne er Vg3-elevene dypt konsentrert i arbeidet.

– I dag er det hatteverksted. Vi må ha på plass minst 17 store hårrullhatter som vi skal bruke i Bølgen til uka. Aller helst noen ekstra, forklarer Rishaug.

Siste finish

Men selv om fredagens fagdag ble brukt på en noe utradisjonell måte, forsikrer både lærere og elever at det aller meste er under kontroll før det braker løs i storsalen den 14. og 15. februar.

– Denne uka har vi brukt på gjennomkjøringer, og jeg føler at vi har fått på plass de siste detaljene. Vi har terpet overganger, prøvd kostymer og rett og slett jobbet med den siste finishen. Når bare de siste hårrullhattene er på plass nå, så føler jeg virkelig at vi er i rute, sier Rishaug.

Flytter inn i Bølgen

Lørdag venter fellesøvelse på THVS før hele gjengen flytter inn på Bølgen fra søndag.

– Vi trenger disse dagene på Bølgen for å få tid til å gjøre oss kjent med scenerommet som er noe helt annet enn dansesalene vi øver i til vanlig. Og det er første når vi er på plass i Bølgen at alle hovedrolleinnhaverne får muligheten til å bruke mikrofon samtidig, sier Rishaug.

Når også lyd, lys, sceneskift og klesskift skal fungere optimalt, er det ikke vanskelig å fylle opp dagene fram mot premieren.

– Det er mange som er med i flere nummer rett etter hverandre og da er vi helt avhengige av at skiftene sitter. Sånt trenger også og øves på, sier Rishaug.

Involvering

Mens Vg3-elevene har pakket doruller inn i aluminiumsfolie store deler av fredagen, har Vg2-elevene på musikklinja hatt helt andre prosjekter den siste tiden.

– Her har de stått på og laget lydkulisser med låter i skikkelig 50-tallsstil. I år føler vi virkelig at elevene har vært involvert i alt som skjer rundt selve forestillingen; fra planlegging til promotering.

–  I tillegg har vi fått verdifull hjelp av resten av skolen. Bygg har laget kulisser, vi har lånt bildeler av TP og driftsavdelingene har hjulpet til med logistikken, legger produsenten til.

Ledige billetter

Årets to kveldsforestillinger begynner nå å nærme seg utsolgt. Men det er fremdeles muligheter for dem som ennå ikke har kjøpt billetter.

– Vi har billetter igjen til dagforestillingen som starter klokka 11.00 torsdag 15. februar. Der er det også sjanse for å sikre seg noen gode plasser. Det er bare å løpe og kjøpe, avslutter Ellen-Cathrine Rishaug.