no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Helse på spansk

Bak fra venstre: Silje Kristine Dahlberg, Markus Øritsland, Emilia Maria Eikeland og Sharon Wiksten i praksis ved sykehuset i Spania.

Publisert:

02.04.2019

Oppdatert:

11.12.2020 kl.10:27

Elevene på helsefag fikk kjenne på hvordan det er å ikke kunne språket da de hadde praksis ved et spansk sykehus.

- Selv om vi har hatt spansk i to måneder før vi dro, har vi fått oppleve hvor viktig det er å kunne språket og forstå pasientene godt, sier Markus Øritsland.

Sammen med Emilia Maria Eikeland, Silje Kristine Dahlberg og Sharon Wiksten på HO Vg2 kom han gjennom nåløyet og fik være med på praksisopphold på sykehuset Hospital IMED Levante i Benidorm. Det er femte året elever fra Thor Heyerdahl har praksis her.

- Jeg visste ikke det var så mange måter å re opp senger på engang jeg, sier Emilia. Hun forteller at de måtte legge flere ting av det de hadde lært her hjemme i Norge på hylla under oppholdet, mye var såpass forskjellig mellom de to landene.

Veldig lærerikt

- Elevene som ønsker å reise må søke om det. Det er de med lavt fravær, gjør det de skal og som generelt får gode tilbakemeldinger fra praksis i Norge som får bli med, sier lærer Vigdis Haugan.

Hun har selv tidligere jobbet på Centro Asistencial Noruega (CAN) i Altea og var guide for elevene under Spania-oppholdet. Haugan sier oppholdet på det nye og moderne spanke sykehuset har bydd på både kulturopplevelser og kulturutveksling for elevene.

Lærer Vigdis Haugan sammen med praksiselevene.

Elevene har vært innom ulike avdelinger, der de har redd senger, stått for stell, tatt blodtrykk og puls, og andre oppgaver som helsefagarbeidere gjør. De har også observert ulike sykepleieoppgaver.

- Det har vært veldig lærerikt. Jeg synes det var veldig artig å være med sykepleierne og lære om deres ulike prosedyrer, forteller Markus.  

Stolt av innsatsen

De fire elevene har bodd sammen i leilighet og har før og etter vaktene sine utforsket Spania. De har besøkt byer som Altea, Guadalest og Villajoyosa.

- Jeg er stolt over innsatsen elevene har lagt ned i løpet av disse to ukene i mars, sier Haugan, og legger til at det gode forholdet mellom sykehuset IMED og Thor Heyerdahl vgs. er blitt ytterligere styrket etter oppholdet.