no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Heyerdahl-ekspedisjonen

Fire elever samarbeider om en prosjekt

Publisert:

13.11.2023

Oppdatert:

13.11.2023 kl.12:28

Onsdag til fredag i uke 45 var det ingen vanlig timeplan for elevene på Thor Heyerdahl videregående skole, timeplanen var nemlig byttet ut med Heyerdahl-ekspedisjonen. Målet for denne uken er at alle elever skal jobbe tverrfaglig og kreativt med årets tema. Høstens prosjektuke hadde tema "krig og konflikt" som var bestemt av elevene selv

Fjordårets Heyerdhal-ekspedisjon var den aller første, noe som resulterte i at noe var vellykket og noe litt mindre vellykket. Det er sånn vi lærer, og derfor ble årets Heyerdahl ekspedisjon litt annerledes. 

Fullt fokus

Det var fullt fokus på årets tema "krig og konflikt" for elevene på Thor Heyerdahl i tre dager. Elevene ble utfordret på å samarbeide, og noen ganger på tvers av alle fag. Håpet er at dette gir elevene en mer kreativ tilnærming til læring.

- Jeg har stor tro på at ungdommen denne uka utvikler både kunskap, innsikt og kritisk tenkning som er forankret i menneskerettighetene, sa rektor Lin Marie Holvik i fjor og står fortsatt fast på det.

- Å jobbe sånn som dette, er en gylden mulighet til å være kreativ og utforskende, og utfolde skaperglede der elever får erfaring med å se muligheter og omsette ideer til handling.

Rektor taler til alle elever

Medier og kommunikasjons elever i lydstudio

En større forståelse av verdensbilde

Årets tema er veldig "dags aktuell" og flere elever sier at de har fått en større forståelse av det som skjer i verden, da flere har måtte sette seg inn i enkelte konflikter. 

Noen elever på helse- og oppvekstfag har blant annet fousert på krigen mellom Israel og Gaza. Der de har gjort mange undersøkelser og intervjuet folk som har tilknytning til Gaza før de har lagd en 30 minutters film til slutt.

Elever i helse- og oppvekstfag foran filmen sin

Større prosjekter

Musikk og dans fikk utnyttet denne uken ved blant annet å jobbe med musikalen som finner sted i uke 7.

Musikk og dans øver til musikal

Arbeids- og hverdagslivstrening hadde salgsbod utenfor biblioteket med hjemmelagde varer til inntekt for redd barna.

Salg av vafler

Og slik kan vi fortsette, for det har vært mange spennende prosjekter her på skolen denne uken.

Her kommer flere bilder fra ukens prosjekter og utstillinger:

Escape room

Elektro viser fram sitt prosjekt

Bildevegg

Foredag

Bildevegg

Bildevegg

Ambulansefag med en sykkel

Salg av armbånd

Idrett med en samarbeidsøvelse