no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Husk: Rådgiverne er der for elevene

Ikke nøl med å ta kontakt med Elevtjenesten dersom du har det vanskelig.
Frøya Karlsen Dallago, elevrådsleder er glad for at skolen har et godt støtteapparat for elever som opplever utfordringer i hverdagen. Her er hun sammen med May-Bente Jansson, leder for Elevtjenesten. Foto: Anne Marie Istre.

Vi er færre elever på skolen samtidig, men de som jobber i elevtjenesten er der for deg hele tiden.

−  Vi er veldig glade for at vi har de flinke folka på elevtjenesten på skolen. Jeg håper elever tar kontakt med dem dersom de trenger det, sier Frøya Karlsen Dallago, leder for elevrådet ved THVS.

Flere måter å komme i kontakt

May-Bente Jansson, leder ved Elevtjenesten på Thor Heyerdahl vgs. oppfordrer elever til å ta kontakt dersom de har det tungt.

− Generelt er denne årstiden vi er inne i nå tyngre for mange, og når vi nå har koronaepidemien i tillegg, kan det bidra til at flere føler seg isolert eller er usikre på situasjonen. Når vi stengte ned i mars, opplevde vi at mange opplevde isoleringen utfordrende. Det kan være mange tanker som elever trenger hjelp til å håndtere, sier May-Bente Jansson.

I 3. etasje på skolen sitter et team av rådgivere, miljøarbeidere, miljøterapeut og helsesykepleiere – alle klare til å hjelpe elevene. For å se hvem de er kan du se nettsiden vår. Samtlige kan nås på Teams og i appen Elevtjenesten, der du kan være anonym dersom du ønsker det.

− Det viktigste for oss er at elevene ved THVS er godt ivaretatt enten om vi hjelper dem på elevtjenesten, eller om vi veileder dem videre, sier May-Bente.

Elevene engasjerer seg

Elevrådsleder ved skolen, Frøya Karlsen Dallago, sier at de tillitsvalgte elevene ved skolen er opptatt av at ingen elever skal falle utenfor i denne tiden. Stadig er temaet koronaepidemien oppe i møtene til elevrådsstyret.

− Vi snakker om at det er viktig at elevene som har det vanskelig blir ivaretatt. Jeg vet at det er mange som opplever isoleringen vanskelig.

Frøya forteller at hun vet det er mange som synes det er slitsomt å være tilbake til mer undervisning hjemmefra.

− Jeg vet at det er tungt for en del å være tilbake til hjemmeskole, du får ikke lært like mye ved å se på en skjerm og ha "selvstudium". Jeg tror det er noen som har blitt glade for det, men jeg tror også det er mange som sliter, sier elevrådslederen.

Publisert: 11.11.2020 Oppdatert: 11.12.2020 kl.10:27