no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Italia tur

Italienske bygninger

Av:

Christina Grøtterød

Publisert:

11.05.2023

Oppdatert:

11.05.2023 kl.09:07

16. april landet fire elever fra salg og reiseliv og fem elever fra restaurant- og matfag i Italia. Turen gikk fra Torp flyplass klokken 06:20, mellomlandet i Amsterdam før flyet gikk videre til Napoli i Italia. Deretter ventet det en taxitur på 45 minutter til hotellet Albergo Fiorenza i Salerno.

Den første dagen brukte de på å pakke ut, spise god mat og bli kjent med stedet. Dag to gikk til et besøk på den italienske skolen Nochera Inferore, der de ble tatt imot av elever i uniform før det ble en omvisning på skolen og fire-retters middag. De italienske elevene prøvde også å lære de norske å si hei, god morgen og andre enkle ting.

Tirsdag 18. april var første dag med utplassering for gjengen, de var utplassert på litt forskjellige hoteller, restauranter og bakeri. De var to og to på utplasseringsstedene og observerte jobben til italienerne.

Mellom slagene var det flere som badet og koste seg, gikk rundt i butikker og så på alt det fine Salerno hadde å tilby. Gjennom hele oppholdet i Italia fikk elevene oppleve Amalfi, Vietri, Capri, Paestum, Pompeii, Vesuv, Nochera Infierno og selvfølgelig Salerno.

Elevene er nå tilbake i Norge og ser tilbake på en veldig fin tur. De fikk møte nye folk, lært mer om kulturen til Italia, spiste mye god mat (spesielt pizza og pasta) og en opplevelse for livet.

Elevene lagde en blogg under oppholdet som de fordelte på alle som var med på turen. Her kan dere lese enda litt mer og se flere bilder fra turen til salg og reiseliv og restaurant- og matfag.  

Les mer om bloggen her: Blogg

Italiensk is

Italiensk spagetti

Italienske bygninger på kvelden

Maskiner

Tallerkner

Fisk