no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

KI på timeplanen

Illustrasjon av en kunstig hånd som møter en ekte hånd, i mellom dem en jordklode.

Av:

Ellen Marie Skjefstad

Publisert:

12.06.2024

Oppdatert:

12.06.2024 kl.13:25

17. juni er det KI-dag på THVS med foredrag og workshops med mange eksperter på området!

Kunstig intelligens er allerede en stor del av hverdagen vår og vil bare bli viktigere. Å forstå KI, hvilke muligheter og utfordringer det byr på, gir deg verdifullt innblikk og et mulig forsprang i både jobb og skole.  

Mye spennende å velge mellom

Mandag 17. juni inviteres ansatte og elever på Vg1 og Vg2 og alle våre lærlingebedrifter til en dag fylt med foredrag og workshops om kunstig intelligens. Her får du direkte innsikt fra eksperter på området, vi får besøk av mange spennende foredragsholdere og våre egne lærere.

− Vi er skikkelig stolte av alle som har takket ja til å dele av sin kunnskap! Her er det bare å glede seg til å lære om alt fra bildemanipulering med Adobe AI til kildekritikk i en KI-verden sier Thorny Cesilie Bie Andersen, leder ved HeyTek på skolen.

Thorny Cesilie Bie Andersen gleder seg til en hel dag viet til KI.

Thorny Cesilie Bie Andersen gleder seg til en hel dag viet til KI.

Kontaktlærere melder på sine klasser, så de har oversikten over hvilke arrangement Vg1- og Vg2-elevene skal delta på, og lærlingebedrifter er invitert.

Ta på utforskerbrillene

Thorny forteller at vi står midt i en teknologisk revolusjon der kunstig intelligens spiller en stadig større rolle i både utdanning og samfunn.

− KI-dagen er en fantastisk mulighet for oss alle til å utforske hvordan vi kan bruke disse verktøyene på en ansvarlig og innovativ måte, sier hun.

Rektor Lin Marie Holvik forteller at THVS ønsker å være i front når det gjelder å ta i bruk ny teknologi, men at det samtidig er viktig å ha et kritisk blikk på det som møter oss med full styrke nå.

− Vi må stille spørsmål ved de etiske implikasjonene og være bevisste på de mulige fallgruvene. Derfor er jeg glad for at vi også får dette perspektivet inn på KI-dagen på Thor Heyerdahl, sier Holvik.

Hun oppfordrer alle til å delta aktivt, stille spørsmål og tenke kritisk.

− Sammen kan vi sørge for at kunstig intelligens blir et verktøy som fremmer læring og utvikling for alle våre elever.

Program

08.25: Oppmøte med kontaktlærer​
08.45-09.20: Felles åpning i Jotron Arena v/Thorny og innledende foredrag av Jason Al Saqqa​
09.30-14.00: Forelesninger i Kon-Tiki, workshops, klasseoppgave og digitale forelesninger i parallell.

Detaljert program for KI-dagen ligger på Teams for lærere. 

− Vi ser frem til en dag fylt med læring, kreativitet og teknologi. Husk å melde dere på foredrag og workshops i forkant! Dette blir en fantastisk mulighet til å lære mer om kunstig intelligens og dens anvendelser, sier Thorny.

_KI-dagen på THVS (1).png

_KI-dagen på THVS (3).png

_KI-dagen på THVS (4).png