no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Klare for Operasjon Peru

3. november jobber elever ved Thor Heyerdahl vgs. til inntekt for skole og barnehjem i Peru.
Engasjerte i Operasjon Peru: Emilie Holm Tutvedt, Ingjerd Beate Larsen, Klara Sophie Sobotzik, Rahiel Younis Osman og Minne Jensen Vaskinn.
Engasjerte i Operasjon Peru: Emilie Holm Tutvedt, Ingjerd Beate Larsen, Klara Sophie Sobotzik, Rahiel Younis Osman og Minne Jensen Vaskinn.

Innsamlingsaksjonen Operasjon Peru er i år torsdag 3. november. For 32. året på rad bretter elever ved Thor Heyerdahl vgs. igjen opp ermene én dag for å jobbe til inntekt for en skole og barnehjem i Monsefú, nord i Peru. Da jobber elevene for 450 kroner som går uavkortet til drift av skolen og barnehjemmet. Midlene er de helt avhengig av for å drifte videre det larviksmannen Dag Petter Svendsen startet i 1992.

Det er en engasjert komitee som nå informerer alle THVS-elever om innsamlingsaksjonen. 

− Tenk, for oss elever er dette kun en dag med jobbing, men for barna ved skolen og barnehjemmet betyr det alt, sier Klara Sophie Sobotzik, som går påbygg og er leder for Operasjon Peru-komiteen ved skolen. 

Mange type jobber

Snart starter elevene i komiteen ringerunde til bedrifter for å skaffe flere jobber til elever som ikke har det.  

− Vi håper både privatpersoner og bedrifter har mulighet til å tilby elevene våre jobber. Kanskje trenger noen hjelp til hagearbeid, bæring av ved, male, eller annet forefallende, sier Ingjerd Beate Larsen, leder for Operasjon Peru ved skolen.

Veldig mange elever skaffer jobbene selv, men for de som trenger litt drahjelp, kan Peru-komiteen hjelpe. 

− Vi er helt avhengige av hjelp fra folk i Larvik for å få dette til. Dersom noen ønsker at elever skal jobbe hos dem, kan en ta kontakt med skolen på telefonnummer 33 12 31 00 eller e-post thorheyerdahl.vgs@vtfk.no, sier Klara Sophie Sobotzik.

− Betyr enormt mye

Ingjerd Beate Larsen snakket ofte med de som jobber ved skolen og barnehjemmet, og får løpende oppdateringer.

− Innsatsen til Thor Heyerdahl-elevene betyr enormt mye for barna. Alle har en tøff fortid med sterke historier som det er vanskelig i det hele tatt tenke at noen kan utsette små barn for.

Ved å kunne bo på barnehjemmet får de en trygg oppvekst med gode voksenpersoner rundt seg. De får psykologhjelp, utdanning og alt de trenger for en bedre hverdag og fremtid. Skolen bidrar dessuten med utdannelse til barna – noe som er viktig for et godt og trygt liv med muligheter uten fattigdom.

− Operasjon Peru er helt avgjørende for driften av barnehjemmet og skolen, det er derfor denne dagen er så viktig, sier Larsen.  

Publisert: 19.10.2022 Oppdatert: 19.10.2022 kl.13:04

Operasjon Peru:

  • Ble stiftet av larviksmannen Dag Petter Svendsen (1967-2017) i 1992.
  • Bidrar til å kunne drifte et barnehjem med 18 barn, og en skole med ca. 200 elever, i Monsefú.
  • Fem videregående skoler bidrar: Thor Heyerdahl, Re, Holmestrand, Melsom og Voss.
  • I 2021 kom det inn til sammen 1 kroner
  • Elever jobber for 450 kroner hver
  • Dato er 3. november 2022
  • Kontonummer er 1503.18.73816
  • Vippsnummer er 19256