no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Koronapandemien - dette gjelder nå

Regjeringen opphever forskriften om smittevernforsvarlig drift og går bort fra å bruke trafikklysmodellen i skolen.

Regjeringen opphevet lørdag 12. februar alle smitteverntiltak fordi koronapandemien ikke lenger utgjør en stor helsetrussel for de fleste av oss. Les mer om det her.

For oss ved THVS betyr det:

  • Trafikklysmodellen er opphevet, og vi har en normal skolehverdag.
    • Fortsett å ha god hånd- og hostehygiene. Vi lar antibac ved inngangene og noen steder i bygget stå, så bruk det gjerne.
  • Bli hjemme ved nyoppståtte luftveissymptomer dersom du føler deg syk. Du bør bli hjemme til formen er god, og du har vært feberfri i 24 timer. Milde restsymptomer som rennende nese, snørr, heshet og noe hoste er greit.
  • Vi har fortsatt noen covid-tester i resepsjonen for de som ønsker det.

Eksamener og vurderinger

Regjeringen foreslo 11. februar å avlyse alle ordinære eksamener for elever våren 2022. Privatisteksamen og fag- og svenneprøver gjennomføres som i fjor.
Les mer om avlyst eksamen her.

Nyttige lenker

 

Unntak fra fraværsreglene

At regjerningen gjeninnfører unntak fra fraværsreglene ut skoleåret, vil si at elever med symptomer ikke skal behøve å gå til fastlegen for å dokumentere fraværet. Elever som har helserelatert fravær, kan bruke egenmelding. De som er yngre enn 18 år må få bekreftelse fra foresatte. 

Pandemien er ikke over, som vi vet er det smittetilfeller over hele landet. Myndighetene innfører ikke nasjonale tiltak, men kommuner med utbrudd må innføre tiltak. Dette er ikke aktuelt for Larvik kommune nå.

Coronavirus disease - advice and information in English

This topic page includes advice and information about the new coronavirus disease COVID-19 in Norway:

Norwegian Institute of
Public Health

Publisert: 04.11.2021 Oppdatert: 28.06.2022 kl.13:32