Her er reisebrev fra turen, signert engasjerte elever på Salg, service og reiseliv og Restaurant- og matfag.
Reisebrev fra Elias Rudskjær Lunde, på Salg, service og reiseliv:
Da har vi vært i Danmark i tre dager, og turen er helt fantastisk så langt! Vi får oppleve veldig mye kult når det både gjelder lærdom, kulturelle aktiviteter og sosialisering med andre. Tidlig onsdag la jeg merke til mange forskjeller her i Danmark – alt fra hvordan trafikken fungerer, til hvordan skolesystemet deres er lagt opp.
Vi har blitt tatt godt imot på skolen og er fordelt i ulike klasser med danske elever som ønsker å bli kokker, bakere og resepsjonister. Vi bor på skolens internat og får våre måltider der.
Skolen bygger mye på praktisk læring når det gjelder faget jeg selv sitter med her. De har også en mer nøyaktig skolegang på det. I stedet for å kalle det Salg og reiseliv, som vi gjør, kaller de elevene bare for resepsjoniststudenter.
Onsdag var vi innom et museum som het Ragnarock – et museum med musikkhistorie innenfor mye av rockekulturen her i Danmark. Torsdag tok vi oss en god gåtur ned på havna her i Roskilde og så på et motorsykkeltreff og noen vikingbåter som er bygd opp igjen fra gamle dager. Vi rakk ikke vikingskipsmuseet ettersom det stengte kl. 16:00, og vi var der rundt 18:00-tiden.
Alle ser ut til å trives godt, og folk kommer godt overens på turen så langt!
Mvh,
Elias Rudskjær Lunde og resten av gjengen fra Danmark

Reisebrev fra Alisa Moeng, på restaurant- og matfag:
Lørdag på Tivoli i Danmark
Varmt og fint vær, grei mengde med folk. Vi spiste godt og fikk høre på korpset som gikk ned gatene.
Søndag
Søndag var en rolig dag. Alle var slitne og slappet av. Noen gikk ut på tur.
Mandag 28.04.2025
Noen av oss var på tur inn i katedralen i Roskilde.
Tirsdag 29.04.2025
I dag, tirsdag 29.04, har vi SSR-elever hatt 24 gjester til treretters, hvor vi serverte forrett, hovedrett og dessert. Dagen gikk enkelt og greit. Vi startet med å dekke på alt av duk, askjetter og bestikk som skulle på bordene. Vi satt også opp en liten resepsjon så det så litt pent ut når vi skulle ta imot gjestene. Dagen gikk veldig fint, og ingen klager kom vår vei – kun gode tilbakemeldinger om at vi var flinke til å gjøre jobben vår! Elias Lunde
Kjøkken og bakeri i sving
På kjøkkenet jobber Kornelius og Anne-Stine med forretter til gjestene som sitter inne i restauranten. På bakeriet blir det laget burgerbrød sammen med den nye EU-klassen fra Litauen og Ungarn.
Reisebrev fra Danmark – siste dager
Nå begynner turen å nærme seg slutten, og de siste dagene har vært både morsomme og minnerike.
Onsdag 1. mai startet vi dagen med en oppgave som het "Sælg smørrebrød", der vi lagde en brosjyre. Den ble faktisk skikkelig fin, og vi hadde det gøy mens vi jobbet med den. Etterpå dro vi til Roskilde kjøpesenter, og der fikk vi lage sukkerspinn i form av en rosa blomst med en sånn spesiell maskin. Det var veldig gøy og noe vi ikke hadde prøvd før.
Torsdag 2. mai hadde vi vanlig skoledag, så det ble en rolig kveld uten så mye spesielt.
Fredag 3. mai var vi ferdige på skolen allerede kl. 11.15, så vi dro på running sushi ved togstasjonen. Vi satt der lenge og koste oss skikkelig, og klarte faktisk å bygge fire tårn med tallerkener. Det ble en veldig hyggelig og morsom lunsj sammen med klassen.
Lørdag 4. mai ble en litt roligere dag. Vi hadde egentlig tenkt å dra til København, men siden det regnet, ble vi heller igjen i Roskilde. På dagen dro vi til et marked som hadde masse forskjellig, og mange av oss shoppet litt. På kvelden bestilte vi pizza via Wolt fra et sted som heter Castello, og den pizzaen var faktisk veldig god. Det ble en chill kveld inne med god mat.
Søndag 5. mai dro vi endelig til København. Vi tok en guidet kanalbåttur og fikk høre mye spennende om dansk historie. Etterpå gikk vi rundt i byen i flere timer, og vi avsluttet dagen med middag på en skikkelig bra restaurant med masse god mat.
Vi har hatt det kjempefint de siste dagene, og alle virker fortsatt å trives godt. Nå er det bare én skoledag igjen før vi reiser hjem 7. mai, og vi kommer nok til å savne dette litt.
Mvh
Mariell Mathiassen Djupvik og resten av gjengen