no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Mange rekkerter i veggen

Andrea Roligheten Støvland og Nicholas Holm Engelstad har fått sansen for squash etter noen uker i hallen på Mestern fritidssenter. Foto: Ellen Marie Skjefstad

Publisert:

01.11.2019

Oppdatert:

11.12.2020 kl.10:27

Temperamentet kan stige når elevene lærer squash i programfaget breddeidrett.

Breddeidretten ved THVS setter ære i navnet og favner bredt. I høst får elevene grundig innføring i både squash og bordtennis av proffe instruktører.

− Rekkerten har gått i veggen noen ganger allerede, for å si det sånn. Man har jo så lyst til å få det til, og hvis man har planlagt et godt slag og bommer, så er det skikkelig kjipt. Man får opp temperamentet på en helt spesiell måte, forklarer Nicholas Holm Engelstad en uinnvidd.

Mål: fysisk aktivitet

Sammen med halvparten av breddeidrettselevene på Vg1 er Nicholas på squashtrening på Mestern fritidssenter. Den andre halvparten spiller bordtennis i Boligmappa Arena.

Teknikk må terpes for at den skal sitte.

Stemningen er avbalansert, mange konsentrerer seg for å treffe den myke ballen i det lille rommet. To profesjonelle instruktører lærer elevene grunnleggende ferdigheter og regler i den fysisk krevende sporten.

I til sammen åtte uker skal alle førsteklassingene på breddeidrett lære squash med Larviksquash som stiller med trenere to ganger i uka.

− I høst har vi fokus på rekkert, det er spennende. Elevene får nye erfaringer med idretter og aktiviteter som er mindre kjent for dem, og kanskje kommer noen til å fortsette med det vi introduserer dem for. Forhåpentligvis er det noe de liker, og da har vi nådd målet om at elevene er fysisk aktive i varierte aktiviteter også etter de er ferdig hos oss, sier lærer Linn Charlotte Helberg.

Hun har selv spilt mye squash.

Ballforståelse

Andrea Roligheten Støvland kan godt tenke seg å ta en tur til hallen med venner.

− Det er veldig gøy å prøve noe nytt, noe helt annet enn de mer standard idrettene håndball og fotball for eksempel. Jeg kunne gjerne tenkt meg å gjøre mer av dette, sier Andrea.

Et par dager senere er samme gjengen samlet rundt fire bordtennisbord i Boligmappa Arena. Det er ca. 600 baller i omløp. Også her terpes teknikk, det som er så viktig helt i starten.

Dalio Eminovic og Frank Martiniussen viser eksempel på hvordan det kan se ut når man har trent en god del.

− I både squash og bordtennis handler det om ballforståelse, man må bare ta i bruk ulike teknikker for å få det til, sier lærer Dalio Eminovic.

Han har akkurat brifet med ferdighetene i bordtennis sammen med instruktør Frank Martiniussen. Og det kan virke som de gode omgangene mellom de to erfarne har inspirert. Elevene kaster seg over nye omganger med server med den spretne ballen over det lille nettet.

Bilder

  Halvparten av elevene som får lære squash i åtte uker. Instruktørene på hver sin flanke er Jamie Kwa Yuen og Signe Hjartland.