no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Feiret halvveis til fagbrev

Elever som forsyner seg av mat satt frem på langbord.
Mye god mat til alle yrkesfag-elevene.

Publisert:

20.06.2024

Oppdatert:

20.06.2024 kl.15:08

Håndverkerfrokost for yrkeselevene ga en fin ramme for å ønske elevene lykke til videre.

Kompetansebeviset er i boks for ca. 250 elever etter to år på yrkesfag. Nå venter livet etter Thor Heyerdahl for vår flotte ungdom. De fleste skal ut i lære på vei mot fagbrevet, men andre har bestemt seg for å gå påbygg, noen skal kanskje i militæret, på folkehøyskole eller reise.

Det som er sikkert er at det ble en fin markering på skolen med masse god mat, taler, underholdning av musikkelevene på Vg1 og Vg2 – og utdeling av utdanningsstipend til seks elever.

God kompetanse på veien

− Når dere går ut fra Thor Heyerdahl har dere med dere kompetanse som bygger på høy, høy kvalitet, sa rektor Lin Marie Holvik.

Selv om det viktigste skolen sender elevene ut i verden med er en delkvalifikasjon på veien mot fagbrev, så håper rektor at elevene har opplevd mer.

20240620_092334.jpg
«Life is a highway» med musikkelevene på Vg1 ga god stemning i kantina.

− Kanskje har skolen også vært vennskap og forelskelse, at dere har lært å føre en konstruktiv samtale med hverandre, at dere ser at alle mennesker har lik verdi, og at vi alle er ansvarlige for at ingen opplever utenforskap, sier rektor.

Les rektors tale 

Kjære yrkesfagelever, mottakere av kompetansebevis, kjære kontaktlærere, kjære elevveiledere og avdelingsledere.  

Først og fremst, gratulerer med kompetansebevis og halvgått løp på veien til fagbrev. Det er fint å ha en underveismarkering som dette for vi vil at dere skal vite at vi er stolte av dere hele veien, fra dere begynner hos oss til dere står der med fagbrevet i handa.  

Noen av dere har visst fra dere var små hva dere skulle velge når ungdomsskolen var ferdig og har hatt planene klare. For dere har kanskje årene og veien vært enkel. For andre var det kanskje tungt på ungdomsskolen og godt å komme over på en mer praktisk hverdag. Mens for noen av dere har det sikkert vært slik at dere ikke ante hva dere ville bli, eller helt skjønte hva dere egentlig søkte på. Noen har sikkert gjort noen feilvalg underveis og byttet, men dere som er her i dag har uansett nådd den milepælen at dere skal videre et sted. Noen har kanskje valgt å søke seg til påbygg neste år, og funnet ut at det er det rette for dere, et viktig valg det også. Likevel håper jeg flesteparten av dere skal ut i lære. For dere vet jo at dere trengs. Det er sikkert mye dere har lurt på underveis i skoleløpet, mye dere har synes har vært meningsløst kanskje, vanskelig, og mye som har vært skikkelig interessant og utfordrende, lærerikt og viktig.

Men en ting trenger dere aldri å lure på, og det er om fagarbeidere trengs. Prognoser sier at Norge mangler 90 000 av dere. Så kan det jo likevel hende at noen opplever at det kan være vanskelig å få akkurat den læreplassen du ønsker deg. Mitt råd til deg er å være mobil, lær deg å ta en sjanse, tåle usikkerhet og flytte på deg dit kunnskapen din trengs. Kanskje nordover, eller vestover der jeg kommer fra. Selv der bor det folk. Kanskje får du oppleve noe du ikke visste fantes. Eller treffer noen som var ment for nettopp deg.  

På årets nest siste skoledag, må jeg også takke alle som har jobbet på yrkesfagene. Først og fremst lærerne. Så elevveilederne, og lederne. Uten deres kunnskap, forståelse, tålmodighet, omsorg og en uendelig mengde med refleksjon og dialog hadde det ikke blitt en eneste fagarbeidere verken til yrker vi kjenner til eller yrker vi ikke aner noe om i dag. Jeg er utrolig glad og stolt over at skolen vår er så store på yrkesfag som de er, og liker veldig godt å være rektor for dere alle. Det er noe med skoler som er så nært knytta til arbeidslivet som skolen vår er.  

Til dere elever, som skal slutte hos oss i dag. Jeg håper dere har opplevd mer på skolen enn å bli kvalifisert til et yrke, selv om det faktisk er det viktigste vi sendere dere ut i verden med, en delkvalifikasjon som dere nå må ta videre og sørge for at blir fullstendig gjennom fagbrevet. Men vi håper at skolen også har vært vennskap og forelskelse, at dere har lært å føre en konstruktiv samtale med hverandre, at dere ser at alle mennesker har lik verdi, og at vi alle er ansvarlige for at ingen opplever utenforskap.

Demokratiet må vi ta ansvar for selv. Så både håper og tror jeg at dere har med dere nyttig lærdom fra verkstedene, fra fellesfagene og ikke minst fra pausene! Vi er i alle fall takknemlige for alt vi har lært av dere og den gleden og jeg må vel si action dere har gitt oss de årene dere har vært her. Og en ekstra takk til alle som har vært med i elevrådet.  

Lev livet passe langsomt. Og husk å være snill. Lykke til videre hver enkelt av dere, så sees vi igjen.  

 

Utdanningsstipend til seks elever

Seks elever har utmerket seg spesielt, og mottok utdanningsstipend fra SpareBank 1 Sørøst-Norge på 5000 kroner.

I tråd med Thor Heyerdahl videregående skoles visjon ønsket de å fremheve elever som har bidratt positivt til skolens miljø. De har fokusert på de som har utmerket seg faglig, kreativt eller gjennom sosialt engasjement, og som viser gode mellommenneskelige egenskaper.

20240620_094429.jpg
Fra venstre: Fredrik Thorsen, Sparebank 1 Sørøst-Norge, Ole Einar Gjetrang, Marius Theodor Larsen Baksjøberget, Mark Joshua Tapuroc, Vigdis Haukedal, Sparebank 1 Sørøst-Norge. Juweria Ali Abdi, foran: Thyra Bjørnsdatter og Jenny Elvine Rambo Andersen.

Hele 75 nominasjoner kom inn på elever fra både studieforberedende og yrkesfaglige programmer.

− Det er så mange som har utmerket seg, og vi er stolte over å kunne tildele utdanningsstipendene til elevene. Det er en god anledning for oss til å anerkjenne ungdommer som har bidratt til et positivt skolemiljø. Vi håper at denne anerkjennelsen inspirerer dem til å fortsette sitt engasjement, sier Fredrik Thorsen.

Les bergrunnelsen for alle som mottok stipend: 

Thyra Bjørnsdatter

Denne eleven er en positiv og engasjert person som alltid stiller opp både på skolen og i fritiden. I klasserommet er hun aktiv og synlig, og hun påtar seg ekstra oppgaver som vertskap under Den kulturelle skolesekken og tale på konferansen om Vikingjenta Tora. Hun har engasjert seg i elevrådet som nestleder og basetillitsvalgt i både VG1 og VG2, og har bidratt til organiseringen av Prosjekt Peru.

Hun har gjort det meget bra i praksis, både lokalt og nasjonalt, noe som resulterte i at hun har fått læreplass om bord på et av Hurtigrutens skip. Hun sprer god energi og inkluderer alle, og hennes innsats og positive holdning gjør henne til en god rollemodell for sine medelever.

Gratulerer med utdanningsstipend til Thyra Bjørnsdatter, 2SRA (salg, service og reiseliv).

Jenny Elvine Rambo Andersen

Denne eleven har bidratt positivt til skolens miljø gjennom elevrådsarbeid i både VG1 og VG2. Hun har stort engasjement og arbeidsmoral, og har et genuint ønske om å hjelpe sine medelever og sørger for at alle har det bra i klassen. Hun har vært en pådriver for flaggbæring og togdeltakelse på 17. mai, og hun stiller alltid opp med stolthet og engasjement.

Eleven har vært aktiv i skolens restaurant og kaffebar, hvor hun har fått mange positive tilbakemeldinger fra kunder. Hun er vennlig og imøtekommende, og har fått læreplass hos Attrå i Larvik. Hun har vært en viktig støttespiller for sine medelever, så når klassen har fått nye elever, har hun vært en av de første til å ønske dem velkommen og sørge for at de føler seg inkludert.

Gratulerer med utdanningsstipend til Jenny Elvine Rambo Andersen, 2KOA (restaurant- og matfag)

Ole Einar Gjetrang

Denne eleven har gjort en formidabel innsats for klassemiljøet og bidratt til at alle 22 elevene har økt sitt læringsutbytte. Han deltar aktivt i diskusjoner, hjelper med å løse problemer og støtter medelever. Hans deltakelse og positive bidrag til læring, både muntlig og skriftlig, er svært unik og oppmuntrer resten av gruppa til å følge hans gode eksempel.

Eleven har også vist stor selvstendighet og ansvar ved å bo på hybel, noe som demonstrerer hans modenhet og evne til å ta ansvar. I tillegg er han leder for 4H og presterer på nasjonalt nivå i friidrett. Dette viser hans imponerende evne til å balansere skole, fritidsaktiviteter og lederskap på en positiv måte.

Eleven er dedikert og allsidig som alltid er villig til å hjelpe sine medelever, og en verdig mottaker av utdanningsstipendet.

Gratulerer med utdanningsstipend til Ole Einar Gjetrang, 2ELA (elektro og datateknologi)

Marius Theodor Larsen Baksjøberget

Denne eleven har i løpet av skoleåret alltid kommet presis, hatt minimalt fravær og ingen anmerkninger. Han er alltid blid og positiv i timene, og får gode skussmål fra bedriften der han har fått lærlingplass. Han er godt likt av sine kollegaer, og har inkludert og hjulpet medelever, bidratt til økt læringsutbytte og oppnådd gode karakterer.

Eleven tar ansvar både i klasserommet og på arbeidsplassen. Han er kjent for sitt gode humør og positive innstilling, noe som skaper et godt læringsmiljø for både lærere og elever. Han har i løpet av skoleåret inkludert og hjulpet medelever og bidratt til økt læringsutbytte og er et forbilde for flere i klassen.

Gratulerer med utdanningsstipend til Marius Theodor Larsen Baksjøberget, 2TMB (bygg- og anleggsteknikk)

Mark Joshua Tapuroc

Denne eleven har utmerket seg faglig ved å få læreplass som industrimekaniker rett etter oppstart på VG2. Han er klassens tillitsvalgt og fungerer som mentor for andre elever i klassen sin. Han er alltid blid, hyggelig og superpositiv, og får gode tilbakemeldinger fra både bedrift, lærere og medelever. Han har alltid et godt humør, med glimt i øyet, han er en gledesspreder og er veldig engasjert i faget. Han deltar aktivt i klassen og er alltid villig til å hjelpe andre med faglige utfordringer. Det er aldri et nei å høre fra denne eleven.

Hens engasjement og gode humør gjør ham til et forbilde for sine medelever.

Gratulerer med utdanningsstipend til Mark Joshua Tapuroc, 2PIA (teknologi og industrifag)

Juweria Ali Abdi

Denne eleven har gjennom sine to år på Thor Heyerdahl vist at hun er omsorgsfull og inkluderende. Hun er elevrådsrepresentant, med bein i nesa, som jobber hardt for at klassen og enkeltelever skal ha det fint i hverdagen. Gjennom tøffe perioder i praksis, har hun delt med klassen, tatt til seg veiledning, og lykkes veldig bra faglig og i praksis. Hun inspirerer andre med sitt smittende humør og store hjerte for medelever.

Hun engasjerer seg utenfor skolen, blant annet i ungdomsrådet og ved Ung Arena, hvor hun bidrar til at unge innbyggere i Larvik skal ha det bra eller få det bedre. Hennes engasjement og dedikasjon gjør henne til et forbilde for sine medelever.

Gratulerer med utdanningsstipend til Juweria Ali Abdi, 2BUA (helse- og oppvekstfag).

 

Bilder

20240620_083716.jpg20240620_091513.jpg20240620_092715.jpg20240620_095017.jpg20240620_084950.jpg20240620_084822(0).jpg