no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Ny rektor ved skolen

Lin Marie Holvik

Publisert:

03.01.2020

Oppdatert:

11.12.2020 kl.10:27

Lin Marie Holvik er tilsatt som ny rektor ved Thor Heyerdahl videregående skole.

Pressemelding sendt ut av Vestfold og Telemark fylkeskommune:

Holvik er 57 år og kommer opprinnelig fra Sogn, men er for tiden bosatt i Oslo. Hun er utdannet lærer og med mastergrad i organisasjon og ledelse. Siden 2016 har hun vært direktør i «Kulturtanken» (Kulturdepartementets egen etat for kunst og kultur til barn og unge i skolen).

Hun har tidligere mange års erfaring som rektor, både i grunnskole og videregående skole i Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune.

Gleder seg til samarbeid

− Lin Marie Holvik er en svært erfaren skoleleder med gode forutsetninger for å lede en stor og viktig skole som Thor Heyerdahl. Hun er innovativ og fremtidsrettet med et sterkt elev- og læringssyn og har bevist ved flere anledninger at organisasjonene hun har ledet har skapt resultater og gode lærings- og arbeidsmiljø. Jeg gleder meg til å samarbeide med henne om å utvikle Thor Heyerdahl videregående skole videre, sier Helge Galdal, direktør, sektor for Opplæring og folkehelse.

Viktig bidragsyter til bærekraftige løsninger

Holvik ønsker først og fremst å takke for et utrolig spennende jobbtilbud, og hun gleder seg veldig til å møte medarbeidere og elever.

− Thor Heyerdahl videregående skole er en skole som allerede har vist hva som er mulig å få til innenfor flere områder, og jeg håper og tror mitt bidrag vil forsterke en allerede spennende og fremoverlent skole, sammen med alle tilsatte, sier Holvik.

− Selv om det ligger mange utfordringer foran oss, har jeg en grunnleggende tro på fremtiden, og at skolen skal være en viktig bidragsyter innenfor bærekraftige løsninger i for eksempel helse og industrisektoren. Derfor må vi dele og lære og utfordre hverandre for å komme opp med gode smarte løsninger sammen. Jeg er derfor opptatt av at skoleutvikling skal være relevant og praksisnært, og at vi tenker på tvers av sektorer og faggrenser, sier Holvik. 

Skal løfte det praktisk estetiske

Med erfaring fra fra kunst og kultursektoren, ønsker Holvik også å løfte det praktisk estetiske perspektivet tydeligere frem.

− Her vet jeg at man er spesielt gode både i Larvik og Sandefjord, så det er et samarbeid jeg ser frem til å fortsette, sier Holvik. 

− Hver medarbeider, og hver elev sin stemme, sin kunnskap og kompetanse er nødvendige inn i fellesskapet, og jeg ser veldig frem til å bli kjent med hele organisasjonen og alt det gode arbeidet som gjøres der, og bygge videre på det inn i fremtiden, sier Holvik og avslutter med, så, ja dette gleder jeg meg til!

Tiltredelsestidspunkt foreløpig uavklart, men senest 1. april.