no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Full fart ut i jobb

Aleksander Bredesen Skalleberg (fra venstre), André Weiseth, Daniel Halvorsen og Angelica Høyer går til sommerferie med både stipend og læreplass. Foto: Ellen Marie Skjefstad

Av:

Ellen Marie Skjefstad

Publisert:

20.06.2019

Oppdatert:

16.12.2022 kl.11:03

Med stipend i hånda og læreplass i boks, er to år på yrkesfag gjennomført. Det ble feiret torsdag!

Ca. 300 elever på yrkesfag har nå kompetansebevis på to gjennomførte år ved THVS. De har gått på service og samferdsel, restaurant- og matfag, bygg- og anleggsteknikk, elektrofag, helse- og oppvekst, teknikk og industriell produksjon eller arbeidslivs- og hverdagstrening.

Torsdag 20. juni var det avslutning med frokost, taler, nydelige sanger av musikkelevene på Vg1 og utdeling av stipender.

Sikret seg spektakulær jobb

− Denne skolen har gitt meg et virkelig sterkt grunnlag for veien videre. Jeg har fått mange faglige erfaringer og blitt kjent med meg selv, sier André Weiseth på service og samferdsel, reiseliv.  

André har fått læreplass på Hurtigruten og gleder seg til å begynne på det han kaller «en spektakulær arbeidsplass». Læreplassen er sikret fordi han i høst hadde praksisplass om bord.

André var også en av fire som mottok stipend på 5000 kroner fra Sparebank1 BuskerudVestfold. Stipendet går til elever som har utmerket seg med faglige gode resultater, bidrar til skole- og/eller klassemiljø eller er samfunnsengasjert utenfor skolen. Dessuten er det en forutsetning at elevene har fått læreplass.

Overrasket med læreplass

Nettopp fordi læreplass var en forutsetning, var det ikke i tankene til Daniel Halvorsen eller Angelica Høyer på ambulansefag å få stipend. De har ventet på svar på om de var av åtte som får læreplass i ambulansetjenesten i Vestfold.

Overraskelsen var derfor stor da de hørte sitt eget navn. Ansiktsuttrykkene tydet på at hodet jobbet på spreng: Dette må jo bety at jeg har fått læreplass?

− Jeg fikk helt sjokk, dette var utrolig gøy, sier Angelica med blanke øyne.

Klemmene lot ikke vente på seg for de to da de gikk inn på avdelingen der kompetansebevisene ble delt ut. De to vant Skole-NM i ambulansefag tidligere i år.

− Bra skolevalg

Fra høsten venter nye utfordringer. Mens mange allerede har fått læreplass, har andre fått praksisplass, noen skal fortsatt være elever ved videregående skole og andre skal gjøre noe helt annet.

Mulighetene er mange for de som har gått på yrkesfag i to år, understreket rektor Kjølv Eidhammer.

− «Yrkesfag er Norges framtid», er politisk uttrykk. Det er mange som jobber for å løfte yrkesfagenes status slik at flere velger denne retningen. Det er ikke så rart, når vi vet at det finnes over 170 yrker å velge blant ved å gå yrkesfag. Så folkens: Bra valg av skolegang, sa Eidhammer og la til:

−  Jeg har troa på hver og en av dere, og heier dere frem på veien videre!

Studierektor Gro Einarsen sa til yrkesfagelevene at de går en spennende tid i møte, hvor mulighetene er flere og fremtiden og veien blir til mens du går.

− Samtidig kommer ingenting gratis og uten innsats. Det er til syvende og sist deg selv det kommer an på. Du må ta ansvar for å forme ditt eget liv. Jeg håper at tiden dere har hatt her ved Thor Heyerdahl videregående skole har gitt dere et godt grunnlag for møte fremtiden og de mulighetene den gir, sa Einarsen.

Begrunnelsene for stipend

I år var det altså André Weiseth (reiseliv), Angelica Høyer (ambulansefag), Aleksander Bredesen Skalleberg (industriteknologi) og Daniel Halvorsen (ambulansefag) som mottok 5000 kroner hver.

 

André Weiseth (2RLA)

André er en aktiv og målrettet elev som har arbeidet jevnt og godt med skolearbeid.

Han er en aktiv bidragsyter til god trivsel på ulike læringsarenaer, og stiller alltid opp og bidrar på arrangementer og oppdrag i regi av skole og næringsliv.

André er en dyktig håndballspiller, og viser også et stert samfunnsengasjement gjennom Larvik og Nanset kirke. Han har fått læreplass på Hurtigruta.

Angelica Høyer (2AMBA)

Angelica har jobbet hardt med skolefagene gjennom hele skoleåret, og har utmerket seg faglig ved å oppnå høy måloppnåelse i alle programfag.

Hun har bidratt aktivt til god trivsel og et godt læringsmiljø i klassen.  I praksis viser eleven stor omsorg og god kommunikasjon både med pasienter og kolleger.

Angelica ble norgesmester i Skole-NM i ambulansefaget i 2019, og har fått læreplass i ambulansetjenesten.

Aleksander Bredesen Skalleberg (2ITA)

Aleksander har utmerket seg med stort engasjement og «stå-på-vilje» i sitt skolearbeid. Han har aktivt bidratt til godt læringsmiljø og trivsel i klassen.

Aleksander har ikke fravær, og har fremstått med positive holdninger og vært løsningsorientert til tross for at han har hatt en praksisplass med lang reisevei.

Han har fått læreplass i platearbeiderfaget.

Daniel Halvorsen (2AMBA)

Daniel er positiv, byr på seg selv, og har vært en stor ressurs i klassen. Han er inkluderende og viser stor omsorg for sine medelever, og har bidratt til godt miljøarbeid også i andre klasser.

Daniel har engasjert seg aktivt som tillitsvalg og basetillitsvalgt.

For å muliggjøre skolegangen solgte han huset og flyttet tilbake til sine foreldre.

Han og en medelev vant nylig i konkurranse med lag fra 7 andre skoler Norgesmesterskapet i Ambulansefag, og han har fått læreplass i ambulansetjenesten.

Bilder

Yrkesfagelever fikk utdelt kompetansebevisYrkesfagelever fikk utdelt kompetansebevisYrkesfagelever fikk utdelt kompetansebevisMusikkelvene Sofie Lysnes, Matilde Løchen og Signe Oksum fremførte Breaking up is hard to do av Neil Sedaka.I tillegg til selfie med pappa og lærer på elektro, stipend og læreplass i platearbeiderfaget, har Aleksander Bredesen Skalleberg nå kompetansebevis på at to år på yrkesfag er gjennomført.