no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Ønsker alle elever og tilsatte velkommen tilbake til skolen!

Fra 2. juni skal alle elevene ved Thor Heyerdahl vgs. tilbake til en skolehverdag der de møter klassekamerater, lærere og en mer gjenkjennelig skole slik den var før koronaepidemien.

Tirsdag etter pinse skal alle elever møte på skolen etter ordinær timeplan, eller etter den informasjon de har mottatt fra sin lærer.

Skal se på veilederen

Regjeringen kom onsdag 27. mai med en ny retning for skolene der alle elever skal tilbake til mer normal drift. Onsdag ble hovedtrekkene i en ny veileder lagt frem på pressekonferansen, og selve veilederen kommer fredag 29. mai.

− Vi skal lese veilederen som kommer nøye og se om det er forhold vi må ta hensyn til når vi nå ønsker alle elever velkommen tilbake til skolen. Det kan komme noen begrensninger på noen områder som vi ikke vet om ennå, for eksempel for hvordan vi skal gjennomføre kroppsøving, sier rektor Lin Marie Holvik.

Hun er glad for at alle elever nå kan komme tilbake til skolen, og at hele klasser kan sitte sammen i samme klasserom.

Tar med viktig erfaring videre

Skoler kan igjen operere med at hele avdelinger og klasser kan ha undervisning samlet. Én meters-regelen gjelder nå kun utenfor klasserommet. Der oppfordres elever og ansatte til å holde én meter avstand i alle situasjoner. Likevel blir skolen aldri helt som før.

− Vi har lært mye, og denne lærdommen skal vi selvsagt ta med oss videre. Skole, undervisning og læring er ikke et enten eller, men et både og. Mange elever har blomstret i en periode med en mer fleksibel skolehverdag, andre har slitt. Nå gjelder det å finne det beste fra to læringsverdener, den analoge og den digitale, sier rektor Lin Marie Holvik, og legger til: 

− Det skal vi jobbe mye med i årene som kommer. Men akkurat nå gleder vi oss aller mest til å se huset fylles av ungdommer, om enn kun for en kort tid før vårt store bærekraftprosjekt for de siste skoledager og sommerferie.

Dette gjelder nå

En ny trafikklysmodell skal avgjøre hvilke smitteverntiltak som gjelder i barnehage og skole. Modellen varierer fra grønt nivå med vanlig organisering, via gult nivå med moderate tiltak, til rødt nivå med mer omfattende tiltak. Vi er nå på gult nivå, og da er det disse rådene som gjelder:

  • Ingen syke skal møte på skolen
  • God hygiene
  • Unngå fysisk kontakt mellom personer (håndhilsning og klemming)
  • Hele skoleklasser kan ha undervisning sammen
  • Elever bør ha faste plasser i hvert klasserom eller faste samarbeidspartnere/-grupper
  • Ansatte kan veksle mellom klasser, men bør holde avstand til elever så langt det er mulig
  • Utenfor klasserommet oppfordres elever og ansatte til å holde 1 meters avstand i alle situasjoner
  • Unngå trengsel og store samlinger

På THVS blir kantinedriften og bibliotekdriften blir som i dag.

De to siste skoleukene

Fra tirsdag 2. juni er det fire ordinære skoledager slik vi har lagt våre planer. Deretter sparker skolen i gang Heyerdahl-ekspedisjonen 2020 med tema bærekraftig utvikling. Elevene skal velge en problemstilling innenfor bærekraftsmålene til FN. Det blir en litt ny og annerledes periode med daglige webinarer og økt forståelse for hva bærekraft betyr fremover. Mer informasjon kommer neste uke.

Publisert: 28.05.2020 Oppdatert: 11.12.2020 kl.10:27