no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

På jakt etter sommerjobb?

Olav Rønneberg i NAV. Foto: Ellen Marie Skjefstad

Av:

Ellen Marie Skjefstad

Publisert:

17.02.2020

Oppdatert:

11.12.2020 kl.10:27

Kom på sommerjobbmessa 5. mars, da vel.

Kanskje du får en jobb som strekker seg lenger enn sommeren også? Ca. 80 elever fikk sommerjobb etter fjorårets arrangement på THVS, flere av disse ble mer permanent gjennom året.

God erfaring

Torsdag 5. mars er det duket for NAVs sommerjobbmesse på Thor Heyerdahl. Mellom kl. 11.30 og 14.00 bør du kjenne din besøkelsestid og møte opp med oppdatert CV i første etasje.

Der finner du arbeidsgivere som Meny på syv ulike steder, Hotell Wassilioff, serveringssteder og Foldvik familiepark. Arbeidsgiverne står på rad og rekke for å rekruttere ungdom til engasjement i sommer. Litt spesielt er det også at Stavernfestivalen i år skal ha til sammen 700 i betalt jobb under årets festival.

Foldvik familiepark har informasjonsmøte med påfølgende speedintervjuer kl. 11.45 og 12.45 i Kon-Tiki. Elever kan møte opp på enten den første eller andre bolken, men bolk nummer en er forbeholdt THVS-elever, mens 10.-klassinger er invitert til bolk nummer to. 

− Her er er det gode muligheter for å få jobb på steder, sier Olav Rønneberg i NAV og ansvarlig for sommerjobbmessa på Thor Heyerdahl videregående skole.

Sommerjobbmesse som første stopp

Rønneberg kan ikke få understrekt nok hvor viktig det er med erfaring innenfor arbeidslivet. Det handler om å bli vant til å ha forventninger til at en jobb skal gjøres, du får kollegaer og en sjef å forholde deg til, og det forventes at du skal utføre oppgavene dine på en god måte.

− Du møter mange mennesker, du får en inntekt og ikke minst er det bra for de der hjemme å vite at du klarer deg fint i jobbsammenheng, sier Rønneberg.

Mange finner sin første jobb på sommerjobbmessa.

− Svensk forskning viser faktisk at det å ha en sommerjobb henger sammen med å fullføre videregående skole, forteller Rønneberg.

NAVs fem tips

Dette er hva du bør tenke på i forkant av sommerjobbmessa 5. mars:

  1. Oppdater CV-en din. Ta gjerne med et bilde. Husk at det er helt greit om du ikke har så mye på den, mange finner sin første jobb på sommerjobbmessa.
  2. Tenk gjennom hva du vil jobbe med, og hva du er flink til. Om ikke du sier det, er det ingen arbeidsgivere som kommer til å få vite det.
  3. Ha en plan klar for når du kan jobbe. Skal du på ferier eller festivaler så noter deg det slik at det er forutsigbart for arbeidsgiver å vite når du er tilg0jengelig.
  4. Hvor kan du jobbe? Hvor geografisk er det ok for deg å jobbe? Kommer du deg dit på en grei måte?
  5. Øv deg gjerne på å etterlate et godt førsteinntrykk. Du kommer langt med et smil, et fast håndtrykk og se de du møter i øynene. Det å være trygg på seg selv er en klar fordel.