no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Praksis på egen skole

Thomas, (fra venstre), Sven og Berhane lærer av hverandre hver uke. Foto: Ellen Marie Skjefstad

Av:

Ellen Marie Skjefstad

Publisert:

12.11.2018

Oppdatert:

11.12.2020 kl.10:27

Thor Heyerdahl er læringsarena for kommende ansatte i omsorgssektoren. Derfor jobber to av elevene på helse- og oppvekst hver torsdag på hverdagslivstrening.

- Jeg drømmer om å jobbe som vernepleier eller sykepleier, så at jeg kan ha praksisplass her er veldig fint, sier Mengs Gebrengus Kesete på helse- og omsorgsfag (HO). Han får tommel opp av Argjend som går på hverdagslivstrening. Argjend er glad for å ha praksiseleven fra HO på laget.

- Jeg er glad i å jobbe med mennesker og valgte bevisst å ha min praksisplass her. Alle her er så hyggelige og det er morsomt å være sammen med dem. Dessuten lærer jeg veldig mye, sier Mengs i 1HOD.

Bidrar til opplæringen

En dag i uka har to elever fra HO fast plass blant lærere og assistenter på hverdagslivstrening. Nå er det samfunnsfag som står på timeplanen og Mengs og Olav sitter fordypet over en iPad. De går gjennom hva som er viktig å ha på plass i egen bolig, hva man må huske å ha på stell når man skal bo for seg selv.

- Vi setter stor pris på å ha Mengs hos oss. Det er fint at vi kan bidra til opplæringen av elevene som en gang selv ønsker å jobbe med mennesker som trenger assistanse, sier lærer Morten Ingebrigtsen.

På andre siden i tredje etasje er Berhane Hoile på HO i gang med engelskundervisning i en annen gruppe på hverdagslivstrening. Stemningen er god blant elevene som er i gang med engelskspill. Berhane er på spillgruppe med elevene Thomas og Sven. Engelskglosene kommer som perler på en snor etter hvert som terningen trilles og brikkene hopper fremover på brettet.

- Hos elevene her får jeg god arbeidserfaring som jeg kommer til å ha bruk for videre, sier Berhane.

- Vårt oppdrag

Avdelingsleder på hverdagslivstrening, Tarjei Grimstad, er glad for at de kan bidra til at fremtidige ansatte i omsorgsyrker får nyttig arbeidserfaring fra avdelingen hans.

- Vi tar samfunnsoppdraget vårt på alvor, og mener det er vår plikt å bidra i utdannelsen av framtidige fagarbeidere, sier Grimstad.

I engelskundervisningen er det tid for musikk – et fast innslag etter hver engelskøkt. Hvem som velger låt går på rundgang, ingen kriterier må oppfylles bortsett fra at låten må være på engelsk. Denne gang er det Metallica som fyller rommet før pausen. 

Flere bilder

Engelsktimen er i gang.Undervisning i samfunnsdag med Mengs (fra høyre), Stig-André, lærling Ida og Argjend.Stig-Andre og Mengs i konsentrasjon over iPaden.