no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Russen fargela skolen rosa

En trapp full av rosa avgengselever

Publisert:

31.10.2023

Oppdatert:

31.10.2023 kl.14:51

Fredag 27. oktober kledde mange av avgangselevene seg i rosa, både for å vise støtte og solidaritet med brystkreftsaken. Noen av elevene samlet også inn penger til kreftforeningen med vaffelsalg.
- Det er ofte en del negativitet rundt russetiden, så vi synes det er hyggelig å kunne vise at vi også bruker sjansen vår til å gjøre noe bra. Rosadagen brukes til å vise at vi engasjerer oss og bryr oss om denne viktige saken, sier Rikke Andersskog (18) og Victoria Tollefsen (18).
 
Elever som klemmer

Økt bevisstgjøring

Førstnevnte er også visepresident, og forteller at det har vært en økt bevisstgjøring blant årets russekull på å bruke feiringen til litt mer enn bare festing.
 
- Jeg er positivt overrasket over hvor mange som er kledd i rosa i dag og er med på rosadagen. Vi har også hatt et møte med skoleledelsen og rektor, som håpet at vi kunne legge ned en større innsats enn man har sett noen av de foregående årene. Vi tok det til oss, og vi gjør noe med det, sier Andersskog.
 
Fredag solgte russen vafler der pengene går til det gode formålet. Og på instagram- og russebusskontoen «hun2024der», som har nærmere 5000 følgere, har jentene lagt ut et innlegg der hver eneste like utløser 10 kroner til brystkreftsaken.
 
Fredag formiddag nærmer innlegget seg 500 likes. Russebussen til guttene kjører også en tilsvarende aksjon.
 
- Vi skal i hvert fall få inn 5000 kroner fra vår buss. Generelt håper vi å samle inn mer enn fjorårets russ, og det var litt over en million kroner, sier jentene.
 
Russen smiler til kamera