no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Russen tar ansvar

Arkivfoto: Russepresident Olav Roligheten Eftedal har inntrykk av at russen viser solidaritet. Foto: Ellen Marie Skjefstad

Publisert:

20.03.2020

Oppdatert:

11.12.2020 kl.10:27

Årets vrengekro er avlyst. Det tar THVS-russen med fatning.

− Vi må alle ta vårt ansvar i denne situasjonen vi er i nå, sier russepresident Olav Roligheten Eftedal.

Sammen med resten av russestyret har de allerede sagt opp avtalen med hovedarrangøren av vrengekroa – som er russens årlige «dåp» i bakgården til Thor Heyerdahl vgs. Etter planen skulle ca. 350 russ samles for en kickoff av årets russetid den 29. april.

Forståelig

− Det er selvsagt kjipt, men akkurat nå er det viktigere ting å ta hensyn til. De fleste skjønner at vi også må ta vårt ansvar for at koronaviruset ikke sprer seg, sier russepresidenten.

Han sier at de følger rådene til helsemyndighetene. Det er ikke lenger snakk om noen «rulling» med russebussene, og det blir ikke fester på den tradisjonelle måten.

Det blir en annerledes russetid enn de hadde sett for seg.

− Vi snakker om å utsette feiringen av tre års skolegang til nærmere sommeren, hvis situasjonen er annerledes da, sier Eftedal.

Solidaritet og dugnadsånd

Studierektor Trude Cecilie Hasle er glad for at russen ved Thor Heyerdahl følger det både nasjonale myndigheter og skoleeier Vestfold og Telemark fylkeskommune har oppfordret til.

− Nå jobber hele Norge sammen i en storstilt dugnad for å redusere smitte- og helsefare for de mest sårbare blant oss. Jeg er derfor glad for at russen hos oss viser solidaritet og dugnadsånd og tar sin del av ansvaret, sier Hasle.

Hun forstår at det er skuffende for russen, og at mange hadde gledet seg til å feire avslutningen av 13 års skolegang.

− Nå er det imidlertid alvor og vi må stå sammen ved å holde avstand til hverandre. Alle skoler og all russ i Vestfold og Telemark får den samme oppfordringen, sier Hasle.