no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Setter russefeiringen på pause

I en krevende smittesituasjon, tar ungdommen nok en gang ansvar!
Russepresident Erik Lindstøl. Foto: Ellen Marie Skjefstad

Som følge av en uoversiktlig smittesituasjon i Larvik nå, der også flere elever ved Thor Heyerdahl vgs. er smittet, så har russen bestemt at russetiden skal settes på pause til smitterykket i kommunen har gått ned.

Det har de besluttet i tett dialog med kommuneoverlegen og assisterende kommunedirektør i Larvik, som kommer med klar anbefaling om at russen ikke må samles for å feste fremover. Det er for å forhindre at den store smitteøkningen i Larvik fortsetter.

Gjelder Vg1-, Vg2- og Vg3-elever

At russefeiringen settes på pause, vil si at det fra i dag ikke skal være festing eller samlinger av russ.  

Russepresident Erik Lindstøl sier at det nå er viktigere enn noen gang at vi står sammen, for å hindre at viruset sprer seg mer.

− Får vi ned smitten nå, kan vi gå en fin sommer med færre restriksjoner i møte.

Også elevrådet og rektor ved THVS støtter beslutningen fullt ut, og elevrådsleder Frøya Karlsen Dallago, understreker at Vg1 og Vg2-elever også må unngå å samles fremover. Rektor Lin Marie Holvik er i tett dialog med både russen og Larvik kommune og det er et godt samarbeid mellom alle parter. Dette står alle sammen om.

Får skryt

Russen høster mye skryt fra både Larvik kommune og politiet for et veldig godt samarbeid, og at de gang på gang viser at de tar ansvar for koronasituasjonen vi står i. Det at de står sammen om en avgjørelse om å sette russetiden på pause, viser at de innser at det nå er alvor i smittesituasjonen i Larvik.

Selv om selve feiringen pauses, kan russen fortsatt gå med russedressen sin. Russepresident Erik sier at de i russestyret vil prøve å finne andre hyggeligere ting russen kan gjøre, men at det absolutt er en vanskelig situasjon.  

Assisterende kommunedirektør, Ingvil Aartun opplyser at smitten, som det siste døgnet har rammet elever ved tredje trinn på Thor Heyerdahl videregående skole, ikke har startet hos russen.

Publisert: 21.05.2021 Oppdatert: 21.05.2021 kl.15:01