no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Sikre deg sommerjobben nå!

3. mars er det sommerjobbmesse på skolen.
I år er sommerjobbmessa på skolen igjen!
Foto: Ellen Marie Skjefstad

Mange får sommerjobb etter å ha truffet bedrifter på sommerjobbmessa på THVS. Det er NAV som arrangerer messa og har kontakt med alle som er på jakt etter ungdom som vil tjene litt ekstra.

Klikk her for å komme til nettside med alle arbeidsgiverne du treffer på sommerjobbmessa.

Olav Rønneberg i NAV sier at det er et stort behov for mange som ønsker seg jobb i år.

− Nå når koronarestriksjoner kan seile sin egen sjø så er det full drift overalt, og til det trengs det motiverte medarbeidere, sier Olav.

Populære jobber

Har du ennå ikke sikret deg sommerjobb bør du kjenne din besøkelsestid torsdag 3. mars. Mellom kl. 11.30 og 14.00 kan du møte ca. 20 potensielle arbeidsgivere. Tiden er derfor inne til å gjøre siste finpuss på CVen din og kanskje lese deg litt opp på de du har lyst til å jobbe for i sommer.

- Det er mange jobber som skal besettes, og det er en kamp om de mest attraktive arbeidsplassene, så nå gjelder det å vise frem en nyoppusset CV – og ansiktet bak den, sier Olav.

Foldvik Familiepark skal ha speed intervjuer i Kon-Tiki i midttimen denne dagen.

Springbrett til arbeidslivet

- Vi ser det at mange har fått jobb videre etter sommeren hos de de jobbet for. En sommerjobb kan derfor være den perfekte anledning til å sikre seg en deltidsjobb ved siden av skolen, sier Rønneberg og legger til:

- Arbeidserfaring er gull verdt, så jo tidligere du starter å jobbe, jo bedre.

Rønneberg jobber til daglig med å bygge relasjoner med bedrifter som er på utkikk etter både sommervikarer og andre type stillinger.

20190131_093848 (1).jpg
Olav Rønneberg i NAV ønsker alle elever velkommen.

Han mener det er mange positive sider ved sommerjobb. Sånn bortsett fra det opplagte – at du tjener egne penger – er det også en fin mulighet til å omgås andre mennesker, du har noe konkret å vise til på CVen og ikke minst et bein innenfor.

Tips til sommerjobb-søking

Blant arbeidsgivere du treffer i første etasje denne torsdagen er mange ulike serveringssteder i både Larvik og Stavern, campingplasser, Foldvik familiepark, Kanda, Stavern festivalen og representanter fra Larvik kommune.

I tillegg vil LOs sommerpatrulje være tilstede på messa.

Det er Nav som arrangerer sommerjobbmessen og med lang erfaring i gamet følger også mange gode tips til deg som skal søke sommerjobb:

  • Møt med oppdatert CV på papir, som ser presentabel ut med oppdatert kontaktinformasjon og som inneholder bilde av deg selv
  • Vit når du kan jobbe og når du ikke kan jobbe på grunn av ferie eller lignende
  • Vis at du er interessert og les deg gjerne opp på de du ønsker å jobbe hos
  • Vis at du er motivert, har gode holdninger og lyst til å jobbe
  • Vær tilgjengelig når arbeidsgiver tar kontakt
  • Husk at du kommer langt med å være høflig, blid og imøtekommende

Publisert: 16.02.2022 Oppdatert: 17.02.2022 kl.09:37