no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Skole-NM i snekkerfaget på Thor Heyerdahl vgs

Kronprins Haakon klipper snor
Foto: Anders Palmer Holmen/Vestfold og Telemark fylkeskommune

Av:

Christina Grøtterød

Publisert:

17.04.2023

Oppdatert:

27.04.2023 kl.11:16

Onsdag 12 april gikk startskuddet for skole-NM i snekkerfaget her på Thor Heyerdahl videregående skole og i den anledning fikk vi besøk av Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon.

Kronprins Haakon var på plass for å åpne skole-NM og delte noen ord med elevene. Hver og en av dere er en leder. Det er noen som ser til deg og blir påvirket av deg og det lederskapet du har. Hvordan du ønsker å påvirke andre er fint å tenke litt gjennom. For når vi sitter på gamlehjemmet og ser tilbake på livet, så er det mulig å se på hva du oppnådde. Hva var det jeg prøvde å få til, hvordan påvirket jeg menneskene rundt meg, naturen og miljøet. Da kan det være for sent, så da kan det være lurt å begynne å tenke på det nå. Hva er det du har lyst til å få ut av ditt lederskap? Sa Kronprinsen til en fullsatt atriet.

Kronprins Haakon ankommer Thor Heyerdahl videregående skole

Foto: Christina Grøtterød

Kronprins Haakon snakker foran hele skolen

Foto: Christina Grøtterød

To dager med fullt fokus

Onsdag og torsdag var det 8 elever som konkurrerte om 1. plass i skole-NM i snekkerfaget. Det er den ideelle organisasjonen World Skills Norway (WSN) som arrangerer skole-NM i yrkesfag i samarbeid med skolene. Hver gang vi gikk inn i bygghallen var det stille og rolig, noe som tydet på at det var fullt fokus hos elevene. Fra Thor Heyerdahl videregående skole var det to stykker som konkurrerte, det var Trine Søraas Johannessen og Marius Balterød Hegna. 

Elev jobber med skapet

Foto: Christina Grøtterød (elev Trine Søraas Johannessen)

Elev jobber med skapet

Foto: Anders Palmer Holmen/Vestfold og Telemark fylkeskommune (elev Marius Balterød Hegna)

Skap

Konkurransens oppgave var å lage det beste skapet, etter mål utsende. Dommerne sa også at de vurderte prosessen og helheten i tillegg til om elevene hadde de riktige målene.

Det ferdige resultatet til alle elevene

Foto: Christina Grøtterød

Imponerte dommere

Før det var tid for premieutdeling startet dommerne med å si at de var mektig imponert over elevene og nivået og selvstendigheten de viste under hele konkurransen. De hadde ikke trodd at så mange skulle rekke å få hengt opp et ferdig produkt, men det klarte samtlige. 

1. plassen gikk til Christian Askland fra Tryggheim videregående skole

2. Plassen gikk til Inga Vasdal fra Greåker videregående skole

3. plassen gikk til Trine Søraas Johannessen fra Thor Heyerdahl videregående skole

De tre medaljevinnerne

Foto: Christina Grøtterød

Fra venstre Inga Vasdal, Christian Askland og Trine Søraas Johannessen