no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Strømmer til idrettsfag

Selma Lauten og Jonas Melcom på idrettslinja er klare for å ta imot niendeklassingene. Foto: Ellen Marie Skjefstad

Publisert:

09.11.2018

Oppdatert:

11.12.2020 kl.10:27

Neste uke kommer 600 9.-klassinger på besøk. De fordeler seg relativt likt mellom studieforberedende og yrkesfagene. Flest vil besøke idrettsfag.

Forberedelsene til 600 elever i 9. klasse kommer til THVS er i full gang. Elevene på alle utdanningsprogrammene lager oppegg som skal vise frem deres utdanning på en god måte.

Elevene tar ansvar

− 9. klassingene kommer for å øve, prøve og teste.  Det er elevene på THVS som selv skal orientere og vise frem hva de ulike fagene har å tilby, sier leder for elevtjenesten ved THVS Bernhard Grøtan.

Tirsdag og onsdag er satt av til alle niendeklassingene i Larvik. I tillegg til omvisning på skolen har hver og en av dem valgt seg ut ett utdanningsprogram for dag en og ett for dag to.

Denne gangen vil 56 prosent besøke et yrkesfag, og 44 prosent et studieforberedende utdanningsprogram. Og med det er målet om å få en god balanse mellom SF og yrkesfag nådd, slik som de siste syv årene.

Flest av 9. klassingene vil teste ut idrettslinja med 200 søkere, tett etterfulgt av helse- og oppvekstfag med 190 elever. Idrettslinja kan ta imot 64 elever på Vg1, og HO 80 elever.

Trening i formidling

− Vi skal selvsagt vise idrettslinja fra den gode siden, og vi passer også på å være relevante slik at de ser hva det vil si å være elev hos oss, sier Jonas Melcom i 2IDB.

Både Jonas og Selma Lauten går på idrettsfag med fordyping i friluftsliv. Nå er de klare for å ta imot den yngre garde og har laget et treningsopplegg som skal foregå i Arena, i spinningssalen og i treningsrommet. I tillegg skal de sammen med avdelingsleder på idrett, Jan Christiansen, holde foredrag om hvordan hverdagen på idrettslinja er.

− Dette blir gøy! Vi er glad i aktivitetene vi har på linja og vi liker godt å formidle det videre. I tillegg gir det oss også god erfaring i treningsledelse som er et av fagene alle på idrett skal igjennom, sier Selma.

Motiverer elevene

Karriereveiledningen begynner i 8. klasse, men kommer for fullt for de som går i 9. klasse. 

− Vi vet det er viktig å begynne å motivere elevene på dette trinnet til å velge riktig karrierevei. Derfor har vi satt av to hele dager til dette besøket, sier Bernhard Grøtan, som er opptatt av at opplæring består av både utdanning og danning.

I januar kommer 10. klassingene på besøk til THVS. Da får elevene velge to utdanningsprogram der de er en halv dag på hvert sted. Målet er å bekrefte eller avkrefte det man har tenkt om utdanning så langt.

 Spinningssalen fylles opp tirsdag og onsdag.