no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Viste fram egne kulturer


Av:

Stine Indahl

Publisert:

17.04.2018

Oppdatert:

16.12.2022 kl.10:04

Elevene delte både erfaringer og tradisjoner under internasjonal dag på THVS.

– For en kjempefin dag! Elevene har vært med og bidratt og gitt av seg selv. Det var veldig spennende å høre elevenes erfaringer fra språkreiser og praksisopphold, der de delte både de gode opplevelsene og utfordringene underveis, oppsummerer koordinator Bente Hoel.

Tirsdag var elever og ansatte samlet i Kon-Tiki for blant annet erfaringsdeling fra utvekslingsprosjekt, kulturelle innslag fra Fargespill og foredraget «Cracking The Norwegian Code» med Julien S. Bourrelle.

– Foredraget om kulturelle ulikheter var både engasjerende, inspirerende og ikke minst humoristisk. Han delte raust av sine opplevelser av nordmenns mange særegenheter, sier Hoel.

Stolte

I tillegg til foredragene i Kon-Tiki, fylte elevene i kombinasjonsklassen hele 1. etasje med ulike matretter, festdrakter, danser og presentasjoner.

– Elevene har jobbet hardt med forberedelsene for å kunne vise fram sin kultur, sin mat og sine klær. De er så stolte over å få presentere egne hjemland, og har gledet seg masse til denne dagen, forteller lærer i kombinasjonsklassen Mona Dehghani.

Flere foreldre hadde også tatt turen innom THVS.

– Mamma har kommet hit for å se. Det er så koselig med en dag hvor vi kan bli kjent med andre kulturer og vi egentlig er, sier Mona Altinawi i 1STA.

Nye inntrykk

Vg1-eleven gikk selv i kombinasjonsklassen i fjor, og er overbevist om at dagen bidro til mange nye inntrykk for en god del THVS-elever.

– Mange sier til meg at de ikke har sett noe liknende tidligere. I dag har de fått muligheten til å smake på ulike matretter, se hvordan vi danser og hvordan vi kler oss.

Tradisjon

Også koordinatoren for dagen, Bente Hoel, lot seg imponere over det store mangfoldet.

– Det er herlig å høre musikken og se elevene danse. I tillegg hadde de laget kjempefine utstillinger.

Nå håper hun at internasjonal dag kan bli en årlig tradisjon ved skolen.

– Vi har løftet arrangementet fra i fjor og forhåpentligvis gjort det mer interessant både for elever og ansatte. Vi tar med oss alle de positive erfaringene videre, og fortsetter det gode interne samarbeidet sånn at internasjonal dag følger oss videre inn i neste skoleår, avslutter Bente Hoel.

Internasjonal dagInternasjonal dagInternasjonal dagInternasjonal dag