no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

- Kjempegodt!

Prøvesmaker menyen. Emma Henriette Rotberg Triger serverer Trude Cecilie Hasle rektor ved THVS og Rune Høiseth, vareordfører i Larvik forrett en av to. Foto: Ellen Marie Skjefstad

Av:

Ellen Marie Skjefstad

Publisert:

21.01.2020

Oppdatert:

16.12.2022 kl.09:56

Gled deg til maten på Thor Heyerdahls salonger.

Tirsdag 21. januar var det prøvesmaking av menyen til Thor Heyerdahls salonger i restauranten på skolen. Blant de som testet menyen var Rune Høiseth (varaordfører i Larvik), Kai Sundal (Bøkekroa), Ole Kristian Eftedal (Eftedal kjøtt), Bente Abrahamsen (Bakers) og rektor, studierektorer og avdelingsledere ved THVS.

− Dette var kjempegodt rett og slett, sa varaordfører Rune Høiseth på slutten av måltidet bestående av fire retter.

Rektor Trude Cecilie Hasle ved THVS stemmer i:

− Godt komponert, gode smaker og elever som fremstår som profesjonelle, sier Hasle.

Nøye planlagt

En halvtime før gjestene ankommer Tigris er det rolig på kjøkkenet. Alle elevene vet hva de skal gjøre. Ansvar for de fire rettene er fordelt, og her oser det kontroll.

Mange i arbeid på kjøkkenet

− Jeg blir aldri nervøs, dette er bare gøy, sier hovmester og Vg2-elev på restaurant- og matfag, Sarah Orschulik. Nå står hun klar til å ta imot de prominente gjestene ved inngangen til skolens restaurant.

Alle rettene er planlagt i lang tid. Nå gjenstår det å se om de går gjennom hos testpanelet. To forretter, en hovedrett og en dessert et herremåltid verdig er ikke lenge på hver tallerken før de er borte. Et godt tegn.

− Gjestene var kjempefornøyde og likte maten godt. Det er et kvalitetsstempel vi tar med oss når vi skal servere over 800 mennesker under fire kvelder med Thor Heyerdahls salonger fra 10.-13. februar, sier Åse Melau avdelingsleder på restaurant- og matfag.

Bygger broer

Flere avdelinger på skolen er i sving når storsatsingen settes opp. Middagsgjestene fikk en smakebit på det varierte showet mellom hovedrett og dessert da musikk- og danseelevene fremførte et vakkert salsanummer.

Les mer om Thor Heyerdahls salonger her.

Hovedretten - som vi holder hemmelig inntil videre - forberedes.

Publikum var tydelig imponert over både det de hørte og så. Allerede har elevene øvd mye, og øvingen intensiveres etter hvert som forestillingene nærmer seg.

− Vi er stolte av det gode arbeidet som gjøres har her ved Thor Heyerdahl vgs. Dette er noe som engasjerer mange og et slikt stort prosjekt er med på å skape broer mellom kulturer og mennesker. Både her på skolen og i byen, sier varaordfører Høiseth.

Billetter igjen

Det er fortsatt ledige billetter så sikre deg en plass på et av bordene i dag. Billetter til 480 kroner kjøpes i resepsjonen på skolen og det er plassreservasjoner.

− Vi regner med at vi kommer til å servere mat og underholde for fulle hus hver kveld. Velkommen til en unik opplevelse fra øyeblikket du kommer inn på skolen, sier Jens Peter, en av to produsenter.

Gjestene nyter, mens servitørene har oversikten.

 

Bilder

Dans av elever Prøvesmaking av menyenPrøvesmaking av menyenPrøvesmaking av menyenPrøvesmaking av menyen