no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

− Deilig å se alle igjen

THVS-elevene synes det er å se klassen sin igjen.
Foto: Ellen Marie Skjefstad

Mandag 11. mai åpnet Thor Heyerdahl vgs. dørene for enda flere elever. To uker har gått siden gjenåpningen for elever på yrkesfag Vg2, nå er turen kommet til at resten av elevene ved THVS skal tilbake til skolen.

Daglig holder vi skolen åpen for mellom 500-700 elever, for å kunne ivareta smittevern, renholdskrav og drift av skolen på en forsvarlig måte. Opplæringen vil bli gitt både digitalt, sammen på skolen og på andre typer opplæringsarenaer, som i bedrift eller ute i naturen.

Mandag var det elevene på Vg1 studieforberedende sin tur.

Les: Når skal du møte på skolen? 

Holder avstand og vasker henda

− Er dere glade for å se hverandre igjen, spør lærer Olena Nikolaieva ISTD.

Hun har nettopp sagt et hjertens hei, stoppet litt opp og skuet utover alle elevene som nå sitter med en meters avstand i klasserommet.

Hun får et enstemmig «ja» tilbake. Engelskundervisningen går i gang.

I skolebygget beveger det seg elever rundt i midttimen. Regelmessig er noen bortom stasjonene med antibac for å spite hendene. Mange er gode på å holde avstand, selv om man nok må minne hverandre på å gjøre det.

Fra venstre: Marthe Engelstad, Andrea Roligheten Støvland og Helene Ihlen.

− Vi har truffet hverandre på fritiden også, og trener fotball sammen, men vi prøver å holde avstand til hverandre, sier Marthe Engelstad i 1IDA.

Hun står utenfor klasserommet sammen med venninnene Andrea Roligheten Støvland og Helene Ihlen.

Bra å treffes før ferien

− Det er deilig å kunne snakke med folk i klassen igjen. Men det blir litt rart å skulle bytte på å være hjemme og på skolen i ukene før sommerferien. Jeg har lært veldig mye på disse ukene med undervisning på Teams, det er lettere å få mer ut av timene og kunne konsentrere seg, sier Marthe, som bor i Svarstad.

De tre er enige om at det nok tar litt tid å komme inn i ting igjen, de har jo tross alt vært borte nesten like lenge som en sommerferie.

− De to første timene har gått med til mye småprat innimellom, vi har jo mye å snakke om når vi ser alle igjen, sier Andrea Roligheten Støvland som reiser til skolen fra Helgeroa.

− Det er bra at vi får se hverandre igjen før sommeren, det hadde vært rart å gå rett ut i sommerferie, sier Helene Ihlen.

Følger timeplanen

I et klasserom litt lenger borti gangen, sitter flere idrettselever. Jesper Havnås, Filip Hagen og Martine Tveter tar seg tid til en prat. I dag har to syklet og en kjørt moped for å komme til skolen.

− Det er veldig fint å kunne kombinere hjemmeskole og undervisning her på Thor Heyerdahl. Siden vi følger normal timeplan, blir det enkelt å kunne vite når man skal møte hvor, sier Jesper Havnås.

 Fra venstre: Jesper Havnås, Filip Hagen og Martine Tveter.

Martine Tveter er glad for å komme tilbake.

− Det blir kjedelig å være hjemme i lengden. De første par ukene gikk helt fint, men så ble det litt ensomt, sier hun.

Hun får støtte os Filip Hagen, som sier det er lettere å ta ordet og spørre læreren dersom det er noe når de er i klasserommet.

Godt forberedt

I ukene frem mot sommeren er det lagt et løp for opplæringen. Studierektor Trude Cecilie Hasle synes det er utrolig fint å se at skolen igjen fylles med både elever og ansatte.

Godt å være tilbake.

− Vi har forberedt oss på, og sett fram til, at vi gradvis kan gå tilbake til en normal skolehverdag igjen. Nå er det et lite stykke fram til alt er helt som før, men vi gleder oss over at elevene nå kan komme til skolen og få opplæring igjen. Jeg tror det er mange som virkelig setter pris på å få møte både klassekamerater og lærerne sine igjen live, ikke bare via skjermen, sier Hasle.

Publisert: 11.05.2020 Oppdatert: 11.12.2020 kl.10:27