no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Lager podkast – med besøk av Odd Nordstoga

Jakten på artisten har gitt resultater for MK-elevene Ole Johan og Jakob Kleppan.
Endelig får Ole Johan Bredvei Hvarnes og Jakob Kleppan (som tar bildet) bruke skoletimer til å lage podkast. Her i lydstudioet på skolen.

Har du ikke hørt podkasten «Jakten» av Ole Johan Bredvei Hvarnes og Jakob Kleppan på medier og kommunikasjon så gjør det – du finner den på Spotify. Med lun humor og skarpe vendinger tar de opp aktuelle saker, belærer hverandre i diverse tema og øver på å introdusere låter som på radio. Til grunn ligger jakten på Odd Nordstoga.

Seks grader seperasjon

− Konseptet er at vi skal gå fra oss til å finne Odd Nordstoga, gjennom en rekke ulike steg, inspirert av NRK-programmet Jorden rundt på seks steg. Grunnen til at det ble akkurat Odd, er fordi vi begge er fan av musikken hans, til tross for at vi stort sett har ganske ulik musikksmak. Det første steget vårt var en klassekamerat, og så bevegde vi oss videre derfra, forteller Ole Johan.

Begge Vg3-elevene har hatt lyst til å lage en podkast lenge, og dette skoleåret de har fått mulighet når alle MK-elevene jobber med selvvalgte prosjekt. Les mer om det her. 

MicrosoftTeams-image (67).png

Jingelen og det grafiske uttrykket til poden har de selvsagt laget selv, det samme med innholdet som avdelingsleder på medier og kommunikasjon, Cristina Almeida, karakteriserer som et modent blikk på liv, media, språk, musikk, kultur, historie og mye mer. Den første episoden la de ut i november i fjor.

− Jeg har lært mye i denne prosessen om hvordan man går fra en liten idé og utvikler den til å bli et gjennomført produkt, sier Ole Johan.

Han har ikke bestemt seg for hva han vil jobbe med i framtida, det kan hende det blir studier innen medier og kommunikasjon, foreløpig holder han dørene åpne.

Fortsetter med podkasten

De to håper folk har kost seg med podkasten og blitt underholdt, det er det som betyr noe.

− Vi prøver hele tiden å tilpasse oss etter tilbakemeldingene fra lytterne og bli best mulig.

Fredag 9. april kommer spesialepisoden der guttene snakker med selveste Nordstoga.

− Det er veldig artig. Vi brukte mye tid på å nå ham, og da vi klarte det var han veldig sporty og ville gjerne være med på podkasten. Selv om det store målet nå er oppfylt, fortsetter vi ut våren med nye episoder og idéer, forteller Ole Johan.

Publisert: 07.04.2021 Oppdatert: 07.04.2021 kl.20:31