no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Adrian vant Skole-NM!

Adrian Austad tok seieren i Skole-NM til Thor Heyerdahl! Foto: Ellen Marie Skjefstad

Av:

Ellen Marie Skjefstad

Publisert:

12.04.2019

Oppdatert:

11.12.2020 kl.10:27

Adrian Austad utkonkurrerte elever fra ni andre fylker i skolemesterskap i arbeidsmaskiner.

− Det var artig det, sier en litt beskjeden Adrian Austad. Han sitter blant traktorer og oljelukt på Thor Heyerdahl videregående skole. Torsdag tok han med seg pokalen for førsteplass i skolemesterskap i arbeidsmaskiner på Sam Eyde videregående skole i Arendal.

Mens pokalen står trygt plassert hjemme i Sundbyfoss, byr lærer Dag Moe Tveitan på Vg2 arbeidsmaskiner, og avdelingsleder Tom Reppesgård på Teknikk og industriell produksjon (TP) på kake og velvalgte ord for Adrian. Det er første gang en elev på TP i Vestfold har vunnet i skolemesterskap. Da er det på sin plass å gjøre stas på elevene.

Full pott på to av tre

Til sammen ti fylker var representert i Skole-NM i arbeidsmaskiner. Alle elevene var innom tre arbeidsstasjoner der de fikk testet kunnskap innen motor, hydraulikk og elektro. Adrian skåret full pott på motor- og elektrooppgaven som ble utført på gravemaskin.

Til sammen fikk han 29 av 33 poeng på de tre oppgavene der han hele veien måtte forklare dommer hvordan han gikk frem.  

− Oppgavene krevde at jeg tenkte mye, og var åpen med dommeren hva jeg gjorde. Det handlet om å feilsøke for å finne ut hva som var problemet og forklare høyt hvordan jeg hadde kommer frem til det, forteller Austad.

Les også: Går for gull i Skole-NM

Klassen og læreren hans var med til Sørlandet som heiagjeng.

− Dette var veldig moro. Adrian er lærenem og god på å tilegne seg kunnskap på egenhånd også, sier Dag Moe Tveitan.

Fått jobbtilbud

Mye har Thor Heyerdahl-eleven lært på sin praksisplass hos Marthinsen & Duvholt AS på Torp i Sandefjord. Her har han allerede fått tilbud om jobb etter fullført Vg2, men 17-åringen har fortsatt ikke bestemt seg om han skal takke ja.

−  Jeg vurderer om jeg skal ta Vg3 anleggsmaskinmekanikker på Sam Eyde videregående skole, men jeg er fortsatt i tenkeboksen, forteller Adrian.

Aller først skal han ta velfortjent påskeferie med nyervervet pokal på hylla.