no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Elevene fikk millionbil fra Volvo

Den nye bilen

Publisert:

07.03.2023

Oppdatert:

27.04.2023 kl.10:59

Elevene på kjøretøylinjen har mottatt en fullspekket Volvo XC90 til bruk i opplæring. Den store SUV-en hadde en utsalgspris på rundt 1,1 millioner kroner da den var ny.

Samarbeid

Bilen er kommet til skolen gjennom et samarbeid mellom bilforhandleren (Bilservice Larvik) og Volvo Car Norway. Den store Volvoen er en høyt utstyrt 2017-modell T8 Inscription plug-in hybrid. Bilen er én av totalt 30 stykker som Volvo i månedene fremover skal dele ut til læresteder over hele landet til bruk i opplæring av morgendagens bilmekanikere. 

Sammen med bilen får lærerne to dagers opplæring i diagnosesystemene til Volvo og utrustning for sikker jobbing i bilens høyvoltsanlegg. I tillegg blir de også invitert til kursing på Volvoskolen hos fabrikanten, og får tilgang til Volvos digitale kompetanseportal.  

Bransjen trenger at morgendagens mekanikere er oppdatert på teknlogi

– Vi har satt sammen dette opplæringsprogrammet fordi det er viktig for bransjen at morgendagens mekanikere er oppdatert på teknologien i moderne biler. Mange læresteder er dessverre fortsatt tvunget til å skru på gamle biler fra 90-tallet, og det ønsker vi å gjøre noe med, sier Oddbjørn Labråten, prosjektleder i Volvo Car Norway. 

 Bilde av panseret på bilen

Fakta om Volvos XC90 undervisningspakke: 

  • Undervisningspakke til 30 læresteder i Norge 

  • I regi av Volvo Car Norway og selskapets forhandlernettverk 

  • Lærestedene mottar en 2017 Volvo XC90 T8 Inscription plug-in hybrid 

  • De mottar i tillegg sikkerhetsutstyr for høvolt, VIDA-lisens, to dagers opplæring, tilgang til Volvos kompetanseportal og digitalt kursmateriell 

  • Lærere inviteres også til opplæring ved Volvoskolen