no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Fantastisk show!

Show med elever
Foto: Ellen Marie Skjefstad

Av:

Ellen Marie Skjefstad

Publisert:

10.02.2020

Oppdatert:

15.12.2022 kl.15:17

Musikk, sang, dans og mat av topp kvalitet omgitt av glitter og glamour – Thor Heyerdahls salonger er knallsuksess!

Med «Vær vår gjest» pangåpnet elevene på musikk og dans (MD) premieren på Thor Heyerdahls salonger mandag kveld. Etter fem ytterligere sang- og dansenumre av ypperste klasse, entret servitører salongen med kveldens første av fire retter. Bak den velsmakende søtpotetsuppen står elevene på restaurant- og matfag (RM).

Fra første strofe og matbit fikk de rundt 200 gjestene en strålende oppvartning gjennom 2 timer og 15 minutter.

Samarbeid mellom avdelinger

Skolen er ikke til å kjenne igjen. Foajeområdet er gjort om med sortdraperte vegger, scener bygget oppe på bokskapene, musikerne med plass på toppen av inngangspartiet, og underveis i showet står flere elever på små platå utenfor rekkverket i andre etasje – godt sikret med klatretau. Profesjonelt lys- og lydrigg er leid inn og sørger for at stemmer, instrumentalmusikk, servitører og dansere skinner på best tenkelige vis.

At elever, ansatte og produsenter i flere måneder har forberedt fire kvelder med show og servering, er ikke vanskelig å verken se, høre eller smake.

Selv om logistikken i utgangspunktet kunne virke krevende, med gjester ved timannsbord i første etasje, og tre- og tomannsbord på balkongen i andre etasje, gikk det som smurt. Elever fra både RM og MD sto for servering av gjestene.

Scenebygging og tilrettelegging er det elevene på byggfag som har stått for, mens elever på medier- og kommunikasjon har produsert plakater og billetter. Samarbeidet mellom flere avdelinger på skolen har gitt fantastiske resultater!

Enorm innsats

Alle elevene gjorde sitt ytterste for at gjestene skulle føle seg velkommen. Musikken, dansen og sangen var av profesjonell karakter, og det var lett å drømme seg bort til både Moulin Rouge i Paris, Manhattan, Karibien eller Roma. Den røde tråden i forestillingen er variasjon.

De ulike shownumrene er varierte og viser styrken til de ulike musikerne og danserne. Publikum får servert alt fra korpsmusikk, til klassisk til heavy. Det er gitar-, piano- og fiolinsolo, jazzdans, ballettsoloer, afrodans, unike vokalprestasjoner og store fellesnummer.

Som om ikke det var nok, fikk vi også se elevene på RM dansende servitører. Mange – om ikke de fleste – var dermed langt utenfor sin komfortsone. Det syntes imidlertid ikke under mandagens premiere. Elevene serverte og underholdte med den største selvfølgelighet.

Og maten de hadde på tallerkenene var utsøkt. Hovedretten bestående av kyllingrullade, ovsbakte grønnsaker, potet Anna og rødvinssaus så ut til å falle i smak, ingen rester lå igjen. Det samme var også tilfellet etter dessertsymfoni med fire satser: Brownie, sitronterte, choux og mandelflarn.

Mange timers arbeid er lagt ned for å få et så bra resultat. Ikke minst har det tatt tid å brette over 800 servietter, dekke på border og produsere fingermat som publikum får servert før showstart hver kveld.

Noen billetter igjen

Etter knallsuksess med musikaloppsetninger i Bølgen de to foregående årene, gikk elever og lærere på MD denne gang for et nytt konsept – med nervene litt utenpå, for dette var å sikte høyt. Etter premieren kan de pustet lettet ut: De klarte det – med glans – denne gangen også.

Det er bare å ta av seg hatten for et forrykende show med glitter og glamour fra begynnelse til slutt, der avslutningsnummeret «Let me entartain you» satte prikken over i-en.

Hver kveld er det plass til 210 gjester, og det er fortsatt noen billetter igjen. Ta en tur innom resepsjonen på skolen for å sikre deg billett til forestilling tirsdag, onsdag (svært få billetter igjen) eller torsdag.

Velkommen til en opplevelse du ikke vil glemme med det første!

Les også: Du er invitert til Thor Heyerdahls salonger

Bildegalleri

ShowShowShowShowShowShowShowShowShowShowShowShowShowShowShowShow