no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Gjorde stas på nye fagarbeidere

20 elever på restaurant og matfag laget nydelig tapastallerken til ca 320 gjester. Foto: Ellen Marie Skjefstad

Publisert:

08.11.2019

Oppdatert:

15.12.2022 kl.16:22

Onsdag 6. november fikk 111 fagarbeidere fagbrev, svennebrev og kompetansebevis ved THVS. THVS-elever sørget for en fin ramme.

− Dagen i dag er en milepæl for hver og en av dere, dere er nå fagarbeidere med viktig og ettertraktet kompetanse, sa rektor Trude Cecilie Hasle.

Praktisk øvelse

Mange av THVS-elevene hadde forberedt denne kvelden i lang tid i forveien. Elever på reiseliv, restaurant- og matfag og musikk og dans sørget for et høytidelig arrangement for nye fagarbeidere i fylket. Det ga en god praktisk øvelse i «den virkelige verden». Tusen takk til alle elevene som gjorde dette til en høytidelig og fin seremoni. 
Les mer om forberedelsene i forkant. 

Østlands-Posten var også til stede: Dennis (23) hoppet av BI-studiene og satset på et yrke som ikke så mange andre har: – Jeg føler det er noe jeg kan utfordre meg selv på

I år har Vestfold fått 1 350 nye fagarbeidere. Onsdag ble fag-/svennebrev og kompetansebevis i mange ulike fag delt ut på arrangementer i Holmestrand, Horten, Tønsberg, Sandefjord og Larvik.

Flest helsefagarbeidere

Også i år deles det ut flest fagbrev i helsearbeiderfagene, med 233 fagbrev, og barne- og ungdomsarbeiderfaget, med 159 fagbrev.

I noen fag er det mange nye fagarbeidere. Flest er det i Tømrerfaget (89), og så følger Elektrikerfaget (83), Salgsfaget (67), Logistikkfaget (57), Renholdsoperatørfaget (36), IKT-servicefaget (37), Bilfaget lette kjøretøy (37), Anleggsmaskinførerfaget (34), Kokkfaget (31), Yrkessjåførfaget (29), Matrosfaget (26), Produksjonsteknikkfaget (23), Vei- og anleggsfaget (23), Platearbeiderfagt (15), Kontor- og administrasjonsfaget (15), Motormannfaget (14) og Rørleggerfaget (11).

I tillegg er det mange fagområder hvor det bare utdeles ett fag-/svennebrev eller kompetansebevis. Det gjelder Aktivitørfaget, Banemontørfaget, Boreoperatørfaget, Flysystemmekanikerfaget, Heismontørfaget, Idrettsanleggsfaget, Industrimalerfaget, Motorsykkelfaget, Møbelsnekkerfaget, Urmakerfaget, Låsesmedfaget, Finmekanikerfaget og Bakerfaget.

Av dem som får fag-/svennebrev i år, er 454 praksiskandidater. Det er voksne som har tilegnet seg kompetanse gjennom arbeidsplassen. De har tatt en tverrfaglig eksamen før de bestod en fag-/svenneprøve.

Bilder

Nye fagarbeidereNye fagarbeidereNye fagarbeidereNye fagarbeidereNye fagarbeidereNye fagarbeidereNye fagarbeidere