no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Topp underholdning på fagbrevutdeling

Mina Wathne og Joakim Biondi øver for en av de siste gangene. Foto: Ellen Marie Skjefstad

Publisert:

06.11.2019

Oppdatert:

11.12.2020 kl.10:27

Musikkelevene våre er klare for å gjøre heder på Vestfolds nye fagarbeidere i kveld.

Det er også elevene på reiseliv og restaurant- og matfag. Sammen skal de varte opp 320 gjester når 111 personer får utdelt sitt fagbrev ved Thor Heyerdahl videregående skole onsdag 6. november.

God praktisk trening

− Jeg blir alltid nervøs før jeg skal på scenen, men heldigvis er det blitt mye bedre enn da jeg gikk Vg1, sier Mina Wathne (3MDA). Hun har nettopp sunget gjennom Always remember us this way fra filmen A star is born, akkompagnert av lærer Joakim Biondi på piano.

Da de øver er det to dager før fagbrevutdelingen, og Joakim beroliger:

− Det er god øvelse å fremføre foran så mange mennesker. Dette kommer til å gå bra.

Blant gjestene er også Larviks ordfører og fylkesrådmann i Vestfold. Det blir med andre ord et sammensatt publikum. Det er fiolinist Rebecca Nøstrud Isaksen (1MDA) vant til.

Hun har alt fått to gullknapper og sikret seg en plass i årets finale av Norske talenter på TV2. Likevel er øving og forberedelser også viktig for henne for at hun skal være rolig før opptredener. 

Rebecca Nøstrud Isaksen på fiolin og Joakim Biondi på piano.

− Det er alltid gøy å spille på ulike steder, så dette blir spennende, sier Rebecca.

Hun har et tettpakket program frem til jul, men fagbrevutdelingen synes hun det er fint å kunne bidra på.

Treffer virkeligheten

For fjerde året er det elevene på Vg1 som lager maten til alle gjestene. I to hele dager i forveien har de jobbet med å få alt klart til det høytidelige arrangementet.

De 20 elevene skal lage tapasboller, bruschetta med tomatconcasse, kanapeer med reker, kanapeer med roastbiff, lefseruller og kjeks med brei. Til sammen må 320 tallerkener, 640 glass, en mengde blomster, lys og duker være i sin skjønneste orden når de kvalifiserte fagarbeiderne skal tildeles sine bevis.

Storproduksjonen under fagbrevutdelingen ved skolen høstens store happening for RM-elevene. Her treffer de virkeligheten med full styrke, med matproduksjon og servering av gjestene. Det krever god logistikk, at alle samarbeider godt og ikke minst at samtlige tar ansvar for sine oppgaver.

− Da er det ekstra moro at elevene hvert år får svært gode tilbakemeldinger på jobben de gjør. Gjestene skryter veldig av dem. Elevene selv sier de synes det er moro med litt utenom det vanlige undervisningsopplegget, sier lærer Marianne Skinmo.

Nye fagarbeidere

Bjeate Catalon (3MDA) med nydelig pianofremføring.

I Vestfold får vi til sammen 1350 nye fagarbeidere i år som alle får fag-/svennebrev og kompetansebevis. Det betyr at de har sikret seg en profesjon og et yrke innenfor en bransje, eller de kan ta videreutdanning på fagskole, ta mesterbrev eller påbygg til studiekompetanse og fortsette på høyskole.