no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Henda i været for 127 nye fagarbeidere!

Jublende glade fagbrev, svennebrev og kompetansebevis-mottakere ved Thor Heyerdahl. Foto: Ellen Marie Skjefstad

Publisert:

07.11.2018

Oppdatert:

11.12.2020 kl.10:27

− Dere er nå fagarbeidere med etterlengtet kompetanse, skrøt rektor Kjølv Eidhammer under høytidelig utdeling av fagbrev ved THVS onsdag kveld.

Vestfold kan glede seg over 1403 nye fagarbeidere, 11 personer flere enn i fjor. Disse har fullført sin videregående opplæring på yrkesfaglig studieprogram.  Onsdag fikk de utdelt sine fagbrev, svennebrev og kompetansebevis, 127 av dem ved Thor Heyerdahl videregående skole (THVS).

− Det å få ut nye fagarbeidere er bra for både næringslivet, bransjene og kommunene i Vestfold. Vi trenger kvalifiserte medarbeidere, sa Lasse Berntzen i yrkesopplæringsnemnda.

Fått et yrke

Duskregnet utenfor skolebyggets hjerte lot ingen av de stolte kandidatene og deres enda stoltere gjester seg påvirke av. I kantinen blant kanapeer på fat og bobler i glass var Helene Bang som mottok fagbrev for barne- og ungdomsarbeiderfaget.

− Det beste med dette er jo at vi har fått et yrke. Det har vært veldig spennende både på skolen og i praksisperioden i barnehage. Til min eksamen laget jeg en egen barnebok til barna i barnehagen der jeg jobbet, det var morsomt, sier Bang.

Hun har gått videre med påbygg og målet er å bli barnehagelærer for å bruke det hun har lært så langt.

Rektor understreket at samfunnet og arbeidslivet har bruk for fagarbeiderne, både deres kompetanse og som medmennesker, og oppfordret dem til å bidra positivt på arbeidsplassen.

− I arbeidslivet vil dere oppleve endringsprosesser, ulike kollegatyper, ulike relasjoner og ulike ledere. Mitt råd er at du tenker «det er meg det kommer an på» og på den måten bidrar positivt i jobben din, sa Eidhammer fra scenen i Kon-Tiki

Stor dugnadsinnsats

En iherdig dugnadsinnsats ligger bak den stemningsfulle kvelden. Elevene på restaurant- og matfag har jobbet på spreng i to hele dager og forberedt 350 tallerkener med mat og til sammen 700 glass med drikke til de spente gjestene. Reiselivselevene guidet alle gjestene når de kom og når de skulle forflytte seg.

Også driftsavdelingen hadde stått på for å få alt til å klaffe med scene, lys og lyd. For god lyd var elevene på musikk og dans avhengig av til sine innslag av musikk og sang som satte en nydelig ramme for kvelden.

− Alle har stått på for å gjøre denne kvelden minneverdig for alle som har mottatt fagbrev, svennebrev og kompetansebevis. Det viser at vi kan få til flotte arrangement ved bruk av interne krefter, sier en strålende fornøyd studierektor Gro Einarsen.

Trives i skole og bedrift

Lasse Berntzen fortalte at elev- og lærlingeundersøkelsen viser at mange har trivdes godt i videregående skole, de gar likt seg svært godt i bedrift og satt stor pris på læretiden. Han benyttet anledningen til å gratulere og ønske alle lykke til med videre arbeids- og utdanningsliv.

De fagene som også i år har flest fagbrev, er helsearbeiderfaget med 242 fagbrev og barne- og ungdomsarbeiderfaget med 161 fagbrev. Andre med mange nye fagbrev er tømrerfaget (89), salgsfaget (82), elektrikerfaget (62), logistikkfaget (60), renholdsoperatørfaget (41), anleggsmaskinførerfaget (37), IKT-servicefaget (36), matrosfaget (35), bilfaget lette kjøretøy (35), kokkfaget (32), produksjonsteknikkfaget (29), yrkessjåførfaget (27), motormannfaget (26) og rørleggerfaget (18).

Videregående skoler i Holmestrand, Horten, Tønsberg og Sandefjord arrangerte også utdeling av fagbrev, svennebrev og kompetansebevis denne onsdagen.

 

Bilder fra kvelden

Hanna Von Krogh (fra venstre), Susanne Strøm og Helene Bang mottok fagbrev for barne- og ungdomsarbeiderfaget.Alle de 127 fagarbeiderne som mottok fagbrev på THVS.Helsefagarbeiderfaget er det faget som også i år har flest fagbrev.Silje Vangen mottar fagbrevet for butikkslakterfaget av rektor Kjølv Eidhammer.