no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Klare for ny musikal

Øving til neste års musikal er i gang for fullt. Foto: Ellen Marie Skjefstad

Av:

Ellen Marie Skjefstad

Publisert:

22.11.2018

Oppdatert:

11.12.2020 kl.10:27

Musikk- og danseelevene gjentar musikalsuksessen og setter opp Green Days «American Idiot». – Alle har hørt musikken, kanskje uten å vite det!

Det sier andreklassingene Mina Wathne på musikk, og Katrine Hansen på dans. Sammen med alle elevene i alle klassene på Musikk og dans (MD) er de i full gang med øvelsene som skal pågå frem til premieren 13. februar neste år. Både band, sangere og dansere har allerede viet mye tid til forberedelsene. Det er ikke vanskelig med tema og musikk som engasjerer.

Kjenner seg igjen

Etter strålende kritikker og mottakelse av musikk- og danseelevens første musikaloppsetning «Grease», tar gjengen sats igjen og hiver seg i kast med en ny musikal. Denne gang er både stilen og tematikken annerledes, men «American Idiot» er ikke mindre å se frem til. 

- Dette burde folk virkelig glede seg til! Det blir trøkk og intensitet fra første stund. Dessuten tror jeg veldig mange unge vil kjenne seg igjen i handlingen i denne oppsetningen, sier Mina. 

Med en rocka fremtoning kan publikum følge ungdom som sliter med å finne sin plass i livet, og ender opp med å ta valg som ikke nødvendigvis er de beste. Heldigvis innser de det selv og får rettet det opp før musikalen er ferdig etter halvannen time.

Både Mina og Katrine er enige om at denne musikalen passer for alle aldersgrupper, kanskje bortsett fra de aller yngste.

Fire av MD-elevene var gjester i radiostudioet til NRK Vestfold onsdag 21. november. Hør innslaget her, og del to av intervjuet etter musikken her.

Unik musikal

«American Idiot» er en ny og spennende musikal basert på musikken til bandet Green Day. Her får du høre kjente sanger som «Boulevard of Broken Dreams», «American Idiot», «21 guns» og «Holiday». Musikalen har gjort stor suksess på Broadway og vunnet mange priser. Den har blitt fremført i mange land verden over, men kun en gang tidligere i Norge.

- Våre talentfulle ungdommer leverer som alltid live musikk, vakre dansenummer og massive fellesnummer fullstappet med energi! Vi ønsker publikum hjertelig velkommen til Bølgen i uke 7, og vi lover masse fart, spenning og rørende øyeblikk i forestillingen, sier Anders Buaas som er produsent på neste års musikal.

Han kan fortelle at billetter allerede er solgt, samme dag som de ble sluppet. Om noen mangler julegave til sine kjære er det bare å kjenne sin besøkelsestid og booke musikal 13., 14. eller 15. februar.

Kvalitet hele veien

Inne i danselokalene i tredje etasje øves det på et av de mange dansenumrene som skal vises i totalt fire forestillinger i februar. Lærer Maria Ottesen som har regi på musikalen, er ikke i tvil om at danserne kommer til å være klare når de går på scenen i Bølgen.

- Musikken og dansene i «American Idiot» engasjere elevene, så her blir det kvalitetsnumre fra start til slutt, sier Maria.

 

Bandet har allerede mange av låtene under kontroll.

Mina Wathne (til høyre) spiller Alisha, bestevennen til hovedkarakteren i «American Idiot» og Katrine Hansen danser.