no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Operasjon Peru 7. november

400 kroner fra hver elev betyr at barnehjemmet og skolen kan drive videre i ett år.
Årets Operasjon Peru-komite på THVS. Fra venstre: Rebekka Anvik, Elise Skuggedal Byholt, Asma Abdulqadir Nur, Emilie Thorstensen, Magnus Asker Olsen, Ingjerd Beste Larsen og Anna Eick Heide.
Årets Operasjon Peru-komite på THVS. Fra venstre: Rebekka Anvik, Elise Skuggedal Byholt, Asma Abdulqadir Nur, Emilie Thorstensen, Magnus Asker Olsen, Ingjerd Beste Larsen og Anna Eick Heide.

Har du jobb til elevene ved THVS ta kontakt med resepsjonen på skolen. Telefon: 33 12 31 00 eller e-post til thorheyerdahl.vgs@vtfk.no.

Siden 1992 har det vært en tradisjon at vi på Thor Heyerdahl videregående skole har en skoledag hvor alle elevene jobber for Peru. Det er for å tjene penger til den frivillige organisasjonen «Prosjekt Peru». Organisasjonen står for driften av et barnehjemmet Aldea Infantil og skolen Prosjekt Peru i Monsefu.

Monsefu er en liten by helt nord i Peru. På barnehjemmet bor det 18 barn, fordelt på 3 familiehus. Hvert hus styres av en «mor». Barna bor der fram til de blir 18 år, og får oppfølging til videre utdanning.På skolen er det ca. 200 elever fra sørskole til sjetteklasse. Elevene på skolen kommer fra slumområdet i byen Monsefu i tillegg til barnehjemmet.

Barna på skolen og barnehjemmet er avhengig av de pengene vi greier å samle inn på Peru-dagen. Alle pengene går til drift, det vil si trengs for å drive et hjem og en skole for alle disse barna: lønninger til ansatte og spesialtjenester, mat, klær, medisiner, tannpleiehelse, utstyr på skolen og bøker.

Karoline Sætre Aas, leder av fjorårets Peru-komite, besøkte barna som får hjelp.

Barna har ingen andre inntektskilder enn det elevene på de 5 skolene (Thor Heyerdahl, Melsom, Re, Holmestrand og Voss) bidrar med.

De 400,- kr som hver elev samler inn, gir mange barn i Monsefu i Peru muligheten til å vokse opp i de trygge omgivelser barnehjemmet og mange barn gratis skolegang.

Alle elevene på THVS skal ut å jobbe torsdag 7.november og bidra med minst kr. 400,-. 

Publisert: 23.10.2019 Oppdatert: 23.09.2022 kl.10:39